Intestinul gros este asaltat de toxinele factorilor de mediu si dietele bogate in zaharuri rafinate, hormoni din carne etc. Detoxifierea intestinelor poate ajuta la neutralizarea acestor toxine si la eliminarea acestora din sistem.
Pe parcursul si dupa procesul de detoxifiere, pot sa apara simptome inconfortabile, inainte sa apara starea de bine. Simptomele comune de detoxifiere includ greata, leziuni ale pielii, dureri de cap, oboseala, iritabilitate, dureri, dar si alte probleme de sanatate. Studiile au demonstrat, insa, ca beneficiile pe termen lung ale eliminarii acestor toxine, depasesc starea neplacuta temporara cauzata de detoxifierea intestinelor.
Prin curatarea colonului va creste nivelul de energie, se va elimina constipatia, vor fi ameliorate problemele parului, pielii si unghiilor, se vor diminua balonarea, gazele, flatulenta, va disparea respiratia urat mirositoare si se va pierde in greutate.
Primul pas in detoxifierea intestinului este adoptarea unei diete de detoxifiere. Scopul acestei diete este sa imbunatateasca digestia si absorbtia nutrientilor. Astfel, se vor elimina din alimentatia zilnica toate alimentele greu de digerat si se vor inlocui cu alimente bogate in fibre. Printre acestea se numara legumele crude (morcovi, broccoli, conopida etc.) si fructele crude (mango, guava, fructe de padure etc.).
Al doilea pas este sa se consume cel putin opt pahare de apa filtrata in fiecare zi.
Detoxifierea intestinelor, prin utilizarea de suplimente care au forma lichida sau pudra include:
Produsele pentru curatarea colonului variaza, dar ingredientele de baza includ fibre (psyllium, seminte de in etc.), oxid de magneziu, vitamine, plante aromatice, minerale, aminoacizi, probiotice. Durata de utilizare a acestora variaza in functie de tipul metodei, de la cateva zile pana la cateva luni. Aceste suplimente pot fi administrate atat pe cale orala, cat si rectala si au rolul de a elibera colonul de impuritati.
Hidroterapia sau irigatiile colonului sunt asemanatoare cu clismele. In cadrul hidroterapiei se foloseste mai multa apa. Procedura poate fi, uneori, incomoda. Terapeutul va introduce incet un tub in rectul pacientului.
Prin tub va curge un lichid (care poate fi apa plata sau cu enzime, ceaiuri de plante etc.), ce va ajunge in intestinul gros. Cand colonul se va umple cu apa, terapeutul va elimina primul tub si va introduce cu atentie un alt tub. Apoi specialistul va masa abdomenul pacientului, pentru ca acesta sa expulzeze apa si deseurile din intestine.
Procedura poate fi repetata, dar ulterior apa va contine probiotice care ajuta la restabilirea numarului de bacterii prietenoase din colon.
Se va evita hidroterapia daca suferiti de:
De asemenea, nu se vor face irigatii la nivelul colonului, daca ati suferit recent diverse interventii chirurgicale.
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.