CE a aprobat comercializarea unui nou anticoagulant oral

Publicat: 08 Octombrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Comisia Europeana a aprobat punerea pe piata a unui nou medicament anticoagulant oral, care va fi lansat si in Romania, la inceputul anului viitor.

Anticoagulantul Xarelto, produs sub forma de comprimate care se administreaza unul pe zi, previne cheagurile de sange venoase la pacientii adulti supusi interventiilor chirurgicale de inlocuire a soldului sau a genunchiului.

Xarelto este produs de compania farmaceutica germana Bayer Schering Pharma.

In timpul procedurilor de inlocuire a soldului sau a genunchiului, venele mari ale piciorului care transporta sangele catre inima sunt deteriorate, ceea ce mareste riscul aparitiei cheagurilor de sange. Acestea apar la aproximativ 60% dintre pacientii supusi interventiilor chirurgicale majore din ortopedie, care nu primesc tratament preventiv cu anticoagulante.

Potrivit specialistilor, cheagurile de sange venoase ucid, anual, peste o jumatate de milion de oameni in tarile membre UE.


Citeste si despre:

Fibrilatia atriala - tratamentul anticoagulant oral Somnul nou-nascutului: cand este cazul sa te ingrijorezi? Dermabraziunea - generalitati Ingrijirea pielii la barbati Caracteristicile sindromului Apert Inceperea scolii si efectele stresante asupra parintilor Anemia nou-nascutului De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Anticoagulante in fibrilatia atriala. Cand este indicat sa le iei? Infectia nou-nascutilor cu streptococi de grup B Cresterea si dezvoltarea nou-nascutilor 4 lucruri mai putin cunoscute despre sexul oral Uscarea pielii fetei in cazul nou-nascutilor si al sugarilor: prevenire si tratament Cele mai intalnite afectiuni ale nou-nascutilor Sindromul de abstinenta al nou-nascutului