Vizionarea programelor tv inaintea varstei de 2 ani nu ajuta la dezvoltarea intelectuala a copiilor

Publicat: 03 Martie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Vizionarea programelor TV inaintea varstei de 2 ani nu imbunatateste limbajul sau alte abilitati cognitive ale copilului, potrivit cercetatorilor americani.

Un studiu efectuat de specialisti de la Spitalul de pediatrie din Boston si de la Facultatea de Medicina a Universitatii Harvard a reconfirmat opinia pediatrilor care nu recomanda vizionarea programelor de televiziune inaintea varstei de 2 ani si sustin ca mediul familial are o mai mare influenta asupra dezvoltarii copiilor.

Chiar daca studiul nu a aratat niciun efect benefic asupra dezvoltarii cognitive, el nu a demonstrat nici efecte adverse. Cu toate acestea, pediatrii atrag atentia asupra altor efecte negative ale televizorului.

“Copii care petrec mult timp in fata televizorului au risc crescut pentru obezitate, probleme de atentie si scaderea calitatii somnului. Parintii trebuie sa fie constienti ca cei mici nu au niciun beneficiu daca urmaresc programele tv de la o varsta frageda”, spune dr. Michael Rich, unul dintre autorii studiului.

Cercetatorii au analizat cazurile a 872 de copii, care au fost consultati la nastere, la 6 luni si la 3 ani, iar mamele au raspuns unor chestionare privind programul de vizionare a programelor tv de catre copii, la varstele de 1 si 2 ani. Rezultatele studiului vor fi publicate in revista de specialitate Pediatrics.


Citeste si despre:

11 tipuri de exercitii fizice pe care le puteti face in timp ce vizionati programe tv Suportul parintilor pentru dezvoltarea optima a copilului cu autism Factorii de risc pentru displazia celulelor cervicale Tot ce trebuie stiut despre artrita idiopatica juvenila Molarul de 6 ani primul dinte permanent aparut la copii Autismul Insuficienta ovariana prematura Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Virusul sincitial respirator Prima menstruatie - Menarha Sanatatea dentara a copiilor! Un interviu cu Dr. Iulia Mihaila, medic stomatolog Cancerul colorectal - generalitati Ambliopia Eruptia dentara – dintii temporari si permanenti Ticurile la copii
Cere sfatul medicului ×