UROREC (silodosin) lansat pe piata din Romania

Actualizat: 31 Mai 2011
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

'Acest material este destinat profesionistilor in domeniul sanatatii'

Compania Recordati reprezentata in Romania de ArtMed International a lansat pe piata farmaceutica romaneasca Urorec (silodosin), un produs indicat in tratamentul simptomelor tractului urinar inferior cauzate de hiperplazia benigna de prostata.

Urorec (silodosin) este cel mai nou alfa-blocant disponibil in prezent si demonstreaza superioritate prin siguranta si eficienta fata de tratamentul existent. Prin comparatie cu ceilalti alfa-blocanti, studiile farmacologice, IN VITRO, IN VIVO pe model animal si studiile clinice pe om demonstreaza ca silodosin are cea mai mare selectivitate pentru subtipurile de adrenoreceptori α1A fata de α1B respectiv α1D (162:1 respectiv 55:1). „Aceasta proprietate specifica diferentiaza semnificativ silodosin de ceilalti alfa-blocanti, deoarece receptorii α1- adrenergici nu sunt localizati doar la nivelul tractului urinar inferior, si astfel, selectivitatea joaca un rol foarte important”, a declarat Prof. Dr. Viorel Bucuras.

In Romania, conform datelor furnizate de Institul National de Statistica (date la 100.000 locuitori), incidenta hiperplaziei de prostata este in continua crestere atat la barbatii sub 65 ani (de la 186,01 in 2005 la 254,48 in 2009) cat si la barbatii de peste 65 de ani (de la 1269,52 in 2005 la 1890,22 in 2009). Incidenta hiperplaziei benigne de prostata creste cu varsta si atinge un maxim dupa varsta de 80 ani, cand unii autori descriu o incidenta de 88%. Hiperplazia benigna de prostata netratata in timp poate determina complicatii severe precum retentia acuta de urina (RAU), infectii urinare, hematurie.

Ghidurile European Association of Urology (EAU Guidelines, 25th EAU Congress Barcelona 2010) recomanda alfa-blocantii ca optiune 1a (LE) pentru tratamentul simptomelor LUTS/BPH moderate si severe.

Tratamentul cu Urorec (silodosin) este eficace in tratamentul simptomelor tractului urinar inferior asociate HBP asigurand o ameliorare semnificativa atat a simptomelor iritative si obstructive cat si a calitatii vietii (Chapple C.R. et. al, Eur. Urol. 2010) fiind superior tratamentului cu Tamsulosin in ceea ce priveste imbunatatirea simultana a celor mai deranjante simptome (frecventa, nicturie si golire incompleta) si ameliorea nicturiei (Montorsi F, Eur. Urol. Suppl. 2010). Administrat concomitent cu medicatie antihipertensiva sau tratament impotriva disfuctiei erectile, Urorec (silodosin) nu modifica semnificativ valorile presiunii sanguine oferind astfel un profil de siguranta foarte bun.


Citeste si despre:

Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu, Presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii Remedii naturale pentru infectiile tractului urinar 7 metode de a preveni infectiile de tract urinar Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Infectii ale tractului urinar Prevenirea infectiilor de tract urinar Infectiile tractului urinar la copil Infectia tractului urinar la tineri si adulti Infectii de tract urinar superior - Pielonefrita acuta Infectiile de tract urinar la femei - cistita acuta, cronica, interstitiala, radica, nonbacteriana, uretrita, bacteriuria asimptomatica Tratamentele cu estrogen previn infectiile de tract urinar dupa menopauza