Seful Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor va fi ales prin concurs, pe 15-16 decembrie

Publicat: 02 Decembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor isi va desemna directorul general in urma concursului organizat pe 15-16 decembrie la Cancelaria Primului Ministru, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un candidat pentru a fi acceptat la concurs sunt sa aiba cetatenie romana, sa nu fi suferit vreo condamnare care sa il faca incompatibil cu postul pentru care candideaza, sa aiba o recomandare de la ultimul loc de munca, sa fie licentiat in medicina, sa fie medic primar, sa aiba competente de management sanitar, sa cunoasca cel putin o limba oficiala a Uniunii Europene si sa aiba o stare de sanatate buna.

Concursul va consta in doua probe, una scrisa, pe 15 decembrie, la ora 12.00, si un interviu, pe 16 decembrie, la ora 10.00.

Dosarele de inscriere la concurs, care pot fi depuse pana pe 11 decembrie, la ora 12.00, la sediul Cancelariei Primului Ministru (Piata Victoriei, nr. 1, sector 1, Bucuresti), trebuie sa contina urmatoarele documente: copie dupa actul de identitate, cazier judiciar, recomandare de la ultimul loc de munca, CV, copiile diplomelor de studii, cerere de inscriere la concurs si adeverinta medicala.

Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor a fost infiintata in luna septembrie, prin hotarare de guvern, ca institutie publica care va functiona in coordonarea premierului. Conducerea comisiei va fi asigurata de un Consiliu de coordonare si de directorul general. Consilul de Coordonare, numit pe o perioada de patru ani, este format din cinci membri, reprezentanti ai presedintiei, guvernului, Academiei Romane, Colegiului Medicilor din Romania si Ordinului Asistentilor Medicali si ai Moaselor din Romania. Membrii Consiliului de Coordonare vor fi numiti prin decizie a primului-ministru.

Acreditarea data unui spital de Comisia de Acreditare este valabila cinci ani, iar inainte de expirarea termenului, spitalul trebuie sa solicite evaluarea in vederea reacreditarii.


Citeste si despre:

Programul national de diabet zaharat Organizarea si functionarea Centrului National de Sanatate Mintala Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006 Infiintarea, organizarea si functionarea Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar Program de interes national de prevenire a consumului de tutun, alcool si droguri - 2009-2012 Documentele pentru dobandirea calitatii de asigurat respectiv de asigurat fara plata contributiei. Executare silita pentru incasarea sumelor datorate la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate Medicamentul - extras din Legea privind reforma in domeniul sanatatii 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 Legea invatamantului Metodologie pentru desfasurarea concursului de rezidentiat, sesiunea 9 noiembrie 2008 Regulamentul de organizare si functionare a invatamantului prescolar Ordonanta privind organizarea si finantarea rezidentiatului Lege privind organizarea si functionarea cabinetelor de medicina sportiva Contract cadru 2009