S-a descoperit ingredientul secret care sporeste eficacitatea medicamentelor!

Actualizat: 04 Februarie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Tratamentele medicamentoase par sa aiba o eficacitate mai crescuta atunci cand sunt asociate cu o gandire pozitiva sau optimista orientata spre rezultatele acestora, anunta cercetatorii americani de la Universitatea Harvard.

Medicamentele tind sa atenueze mai repede durerea si sa aiba rezultate mai bune in tratarea diverselor afectiuni daca pacientii primesc informatii pozitive legate de acele tratamente. Cercetatorii americani au realizat si un studiu in acest sens, la finalul caruia au descoperit ca ingredientul secret care potenteaza actiunea medicamentelor este chiar mintea umana. Potrivit acestora, starea mentala poate influenta starea fizica a organismului.

Cu alte cuvinte, cu cat esti mai optimist in privinta eficientei unui medicament, cu atat acesta va avea rezultate mai bune, iar sanatatea organismului va fi substantial imbunatatita.

Descoperirea americanilor nu este surprinzatoare, din moment ce multiple studii anterioare au dovedit ca optimistii sunt mai sanatosi decat pesimistii.


Citeste si despre:

Ingrediente secrete pentru o piele frumoasa 10 secrete care va ajuta sa nu va imbolnaviti 10 secrete de machiaj pe care ar trebui sa le cunoasteti 10 schimbari in programul zilnic care va pot aduce beneficii majore Cum sa va preparati propriile masti de fata cu ingrediente naturale 8 moduri prin care puteti sa aveti o viata mai fericita Top 5 alimente care indeparteaza durerile Redefinirea standardelor in sanatate si nutritie Aronia si sanatatea cardiovasculara: un remediu pentru hipertensiune Factori care pot modifica data de expirare a medicamentelor Dieta anti-imbatranire Cum sa va relaxati fizic si emotional Ghid de sanatate A-Z pentru sezonul rece Fertilizarea in-vitro (FIV) – Informatii generale Caderea parului Sarcina (normala, patologica si extrauterina)