Piroxicamul restrictionat de catre Agentia Europeana a Medicamentului

Publicat: 06 Iulie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Agentia Europeana a Medicamentului (EMEA) recomanda restrictionarea folosirii medicamentului piroxicam deoarece administrarea acestuia are efecte adverse grave, precum probleme de ordin gastrointestinal si reactii cutanate. Comitetul pentru medicamente de uz uman al EMEA a decis ca piroxicamul nu mai trebuie folosit pentru tratarea durerilor si inflamatiilor articulare de scurta durata.
Acesta poate fi totusi prescris pentru ameliorarea simptomatica a osteoartritei, artritei reumatoide si spondilitei anchilopoietice. Si in aceste cazuri, utilizarea medicamentelor pe baza de piroxicam, sustin specialistii, nu trebuie sa constituie prima optiune. Piroxicamul trebuie recomandat doar de un medic cu experienta in tratamentul pacientilor cu afectiuni inflamatorii sau degenerative, iar medicamentul nu poate fi utilizat decat in cea mai mica doza. Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 20 mg de piroxicam pe zi, pe o perioada foarte scurta de timp si reevaluat dupa 14 zile.
Medicamentele de uz topic in a caror compozitie se gaseste piroxicam nu sunt supuse acestor restrictii.


Citeste si despre:

Metode contraceptive - tot ce trebuie sa stii pentru a face cea mai sanatoasa alegere Suferinta ficatului indusa de toxice si medicamente Medicamentul - extras din Legea privind reforma in domeniul sanatatii Medicamente generice si medicamente inovative: diferente si asemanari Legea farmaciei Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Psoriazis - o noua optiune terapeutica Obezitatea Legea plantelor medicinale si aromatice Efectele secundare ale vaccinurilor anti-COVID-19. Ce trebuie sa cunosti si de ce nu trebuie sa ne ingrijoram? Tot ce trebuie sa stii despre medicamentele generice Stabilirea preturilor produselor medicamentoase de uz uman de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala