Ministerul Muncii a aprobat finantarea tratamentelor in strainatate a celor sase bolnavi

Publicat: 08 Aprilie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a aprobat, marti, finantarea tratamentelor in strainatate a celor sase pacienti grav bolnavi, dupa o reanaliza impreuna cu Ministerul Sanatatii a dosarelor acestora.

"Toate cele sase dosare, printre care si dosarul lui Dragos Croitoru, tanarul bolnav de leucemie acuta mieloblastica, rezistenta la chimioterapie, au fost aprobate si urmeaza ca, printr-o Hotarare de Guvern, pacientii sa primeasca fondurile necesare tratamentelor de care au nevoie. La prima analiza a dosarelor au fost ceva probleme cu fondurile, insa acum totul s-a rezolvat", au precizat, pentru NewsIn, oficiali din cadrul Ministerului Muncii.

Fondurile necesare pentru tratamentul celor sase pacienti care au apelat la Programul de tratamente in strainatate al Ministerului Sanatatii, in parteneriat cu Ministerul Muncii, sunt de aproximativ 600.000 de euro. Ministerul Sanatatii ar putea aloca jumatate din costurile necesare, restul banilor fiind alocati din bugetul Ministerului Muncii.

"Din bugetul Sanatatii si din Fondul de solidaritate sociala noi alocam, in fiecare an, sume importante de bani si, pana in acest moment, cred ca mai bine de 30 de persoane au plecat deja in strainatate, iar peste 90% sunt copii", a precizat ministrul Sanatatii, Ion Bazac, dupa sedinta de guvern din 25 februarie.

Pentru anul 2009, fondurile Ministerului Sanatatii pentru tratamente in strainatate sunt in valoare de aproximativ 23 de milioane de lei.



Citeste si despre:

580 de specialisti au fost formati in tehnici de recuperare a persoanelor cu autism Formularul E 104 Metodologia privind trimiterea copiilor care beneficiaza de o masura de protectie speciala la tratament medical in strainatate Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006 Riscurile legate de expunerea la agenti biologici in munca Hepatita B si noile ghiduri de tratament Modul de intocmire si eliberare a adeverintelor prin care se atesta activitatea desfasurata in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a de munca 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Depresia severa: cauze, simptome si tratament Securitate si sanatate in munca: expunerea la zgomot Tratamentul osteoporozei Tratamentul cu toxina botulinica Antiretroviralele HIV – aderenta la tratament si efectele secundare Principalele cauze ale durerilor cronice si tratamentele necesare Ebola: simptome, cauze, tratament si preventie