Lucrari de construire sau renovare la 69 de spitale din Romania, in urmatorii doi ani

Publicat: 28 August 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Nu mai putin de 69 de spitale vor fi deschise, in Romania, in urmatorii doi ani, in urma lucrarilor de construire de la zero sau de renovare, conform Raportului Spitalelor si Clinicilor, prezentat miercuri.

Cele 69 de unitati sanitare vor fi atat spitale de stat, cat si din categoria celor care functioneaza in regim privat.

Un numar de 38 de spitale vor fi noi, iar restul de 31 vor beneficia de lucrari de reabilitare sau extindere. Daca aceste planuri vor fi realizate pana in anul 2011, ele vor duce la o crestere cu peste 8 la suta a numarului de spitale din Romania.

In momentul de fata, lucrarile au demarat la 10 dintre cele 69 de spitale. La restul, construirea sau renovarea va incepe pana la sfarsitul anului sau in 2009.

Ministerul Sanatatii a anuntat, in luna mai, ca vor fi construite, in urmatorii patru ani, 32 de spitale noi de stat, investitia totala ridicandu-se la peste 2,7 miliarde euro.

Raportului Spitalelor si Clinicilor a fost lansat de IBC Focus, o companie care se ocupa cu monitorizarea proiectelor de investitii din Romania.


Citeste si despre:

Orbirea sau cecitatea Metode contraceptive - dispozitivul intrauterin sau steriletul Trifoiul rosu sau alb, planta cu multiple beneficii asupra sanatatii Hemoroizi sau cancer? Somnifobia sau Frica de somn Plafonarea indemnizatiei pentru cresterea copilului si alte masuri financiar-bugetare Concediul de odihna si starea de sanatate Enterolactis Duo: Partenerul Ideal pentru un tranzit Intestinal regulat Ce este testosteronul si care sunt rolurile acestuia in organism? Luxatiile si fracturile rotulei Malabsorbtia Poftele din sarcina - de la normal la patologic Exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica Consumul de alcool si diabetul zaharat Placenta Abruptio Dezvoltarea copilului dupa varsta de doi ani