Doar 341 de candidati pe cele peste 1.900 de posturi de medic scoase la concurs

Publicat: 18 Martie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Doar 341 de candidati s-au inscris la concursul pentru ocuparea celor 1.919 de posturi vacante la nivelul tarii si deblocate de Ministerul Sanatatii pentru medicii specialisti si rezidenti din ultimul an, potrivit datelor comunicate, marti, de minister.

Pentru posturile disponibile in Harghita, Ialomita, Satu Mare si Vrancea s-a inscris un singur candidat pe judet, in timp ce in Botosani, Maramures, Giurgiu, Sibiu si Suceava, vor fi doi candidati.

In Bucuresti vor fi 12 candidati pe 32 de locuri. "Majoritatea posturilor scoase la concurs vizeaza specialitati care se confrunta cu un deficit major de medici. In plus, zonele unde se afla multe posturi nu sunt tentante pentru medici si pentru cariera lor profesionala. Ei sunt tentati sa lucreze in orasele mari care sunt si centre universitare, cum ar fi Bucuresti, Iasi, Timisoara", a explicat, pentru NewsIn, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae.

Pentru cele 962 de posturi alocate rezidentilor, au aplicat, in total, doar 180 de candidati.

Potrivit ministrului Ion Bazac, numarul mesajelor pentru deblocare de posturi, trimise de rezidenti prin linia „Ce te doare?”, a fost mai mare decat numarul efectiv de inscrieri pentru ocuparea lor.

Ministerul Sanatatii a deblocat, la sfarsitul lunii februarie, 1919 posturi de medici vacante, dintre care 962 pentru rezidenti, 848 pentru specialisti si 109 pentru medicina generala.

Concursurile pentru ocuparea celor 1.919 posturi disponibile se vor tine in perioada 25 martie - 6 aprilie. Ministerul Sanatatii va relua concursul de ocupare a posturilor vacante din sistem pe 29 iunie 2009.


Citeste si despre:

Candida Factorii principali care duc la aparitia bolilor de inima Intoxicatia cu ciuperci Ai dinti sau masele lipsa? Afla ce poti face 11 mituri si adevaruri despre insomnie Gestionarea constipatiei la copii si bebelusi Durerile de spate cotidiene 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Cum sa va protejati impotriva alergiilor Infectii de tract urinar superior - Pielonefrita acuta Nomenclatorul de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala Tumorile cerebrale - Generalitati Nomenclatorul de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala (2008) Transpiratia nocturna: semnificatii posibile Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de peste