Campania nationala 'Inscrie-te in Asociatia Pacientilor'

Actualizat: 22 Decembrie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un om este diagnosticat cu o afectiune. Devine pacientul unui medic. Devine pacientul unui farmacist. Dar ramane un Om. Uneori, Omul acesta este speriat, este afectat pe mai multe planuri: emotional, social, familial, fizic. Atunci are nevoie de o vorba buna, vrea sa cunoasca experientele altor persoane din jurul lui, are nevoie sa simta ca nu e singur.

In Romania exista Asociatii de pacienti infiintate cu greu de catre oameni cu boli foarte grave de multe ori, Oameni care au gasit puterea de a-i ajuta si pe ceilalti, chiar daca ei insisi au nevoie de ajutor.

O mare parte a asociatiilor de pacienti, dintre care unele reunite in federatii ale asociatiilor de pacienti au aderat, pentru prima data pe 18 aprilie 2008, la Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (C.O.P.A.C.).

Presedintele C.O.P.A.C. Cezar Irimia are cancer si hepatita B. Povestea lui a inceput atunci cand persoana iubita s-a imbolnavit de cancer. Cezar a infiintat atunci Asociatia Bolnavilor cu Cancer (A.B.C.). Femeia iubita a murit. Cezar a continuat si a infiintat si mai multe asociatii ale bolnavilor de cancer. A aparut Federatia Asociatiilor Bolnavilor cu Cancer (F.A.B.C.). Asa a inceput povestea C.O.P.A.C. Un barbat, care a iubit o femeie, a mers mai departe. Toti trebuie sa mergem mai departe atunci cand avem o problema. Putem face acest pas singuri sau impreuna cu oameni care ne inteleg si care ne pot ajuta.

Asociatiile de pacienti din Romania pot ajuta. Pot oferi informatii referitoare la afectiuni, la medici si farmacisti inimosi, la clinici de diagnostic, pot oferi consiliere si sprijin. Asociatiile lupta pentru promovarea si apararea drepturilor pacientilor si pentru accesul liber, imediat si neconditionat la tratament.

Aflati ce asociatii de pacienti exista in Romania! Inscrieti-va in asociatia de pacienti infiintata pentru afectiunea de care suferiti dvs sau o persoana apropiata si implicati-va activ! Va fi mai usor sa aflati noutati referitoare la tratamente, la sistemul de sanatate, la cum puteti obtine un tratament gratuit pe baza unui dosar, la cum va puteti inscrie intr-un studiu clinic si multe alte informatii utile.

Pentru asociatiile de pacienti din Romania, C.O.P.A.C. organizeaza in perioada 5-7 martie 2010 “Primul Forum National al Asociatiilor de Pacienti”. In cadrul acestui Forum va fi lansat in premiera “Ghidul Pacientului Roman”, un produs anual destinat publicului larg care va contine atat o parte din temele importante dezbatute in cadrul Forumului, precum si alte date utile tuturor pacientilor.

Campania nationala “Inscrie-te in asociatia de pacienti” se va derula in perioada 23 decembrie 2009 – 4 martie 2010 si se adreseaza publicului larg. Campania face parte din cel mai important si amplu proiect de sustinere al tuturor pacientilor si al asociatiilor de pacienti existente in Romania, impreuna cu evenimentul “Primul Forum National al Asociatiilor de Pacienti” organizat intre 5-7 martie 2010 si cu publicatia “Ghidului Pacientului Roman”.

Pentru informatii despre cum va puteti inscrie in asociatiile de pacienti, cum puteti participa la Forumul National al Asociatiilor de Pacienti si cum puteti obtine “Ghidul Pacientului Roman”, accesati incepand cu data de 23 decembrie 2009 site-ul www.asociatiidepacienti.ro sau trimiteti un mail pe adresa [email protected].

Campania “Inscrie-te in asociatia de pacienti” este organizata de Houston NPA.


Citeste si despre:

Campania Nationala Zilele V – Protejeaza-ti feminitatea! Program national de asistenta medicala, psihologica si sociala a consumatorilor de droguri - 2009-2012 Care sunt serviciile medicale de care beneficiez? 19 mai 2008 - Ziua Mondiala a Hepatitei Esti obosit/a? Ai probleme cu greutatea? Bolile tiroidiene ar putea fi de vina! Marcam pentru prima data si in Romania Ziua Mondiala a Epilepsiei - Purple Day Implicatiile fumatului in igiena orala Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Hepatita B - Sa cunoastem realitatea! Densitatea osoasa - informatii utile Implicatiile fumatului in patologia orala Glaucomul, boala cu simptome tarzii Organizarea si functionarea Centrului National de Sanatate Mintala Acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin