Dieta sugar busters: informatii utile

Actualizat: 10 Aprilie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Dieta este axata pe consumul de scazut de carbohidrati si s-a dorit a fi o dieta care ar putea fi mentinuta ca un stil de viata, nu doar o alternativa rapida pentru diminuarea numarului de kilograme.

Dieta foloseste ca reper, indicele glicemic pentru a determina daca anumite alimente sunt indicate pentru consum sau nu. Un aliment care are un indice glicemic ridicat, se descompune rapid in zaharuri simple, care declanseaza niveluri mai mari de insulina in organism.

Dieta sugar busters sustine scaderea nivelului de insulina, fapt ce ajuta functiile intestinale, reduce nivelul de colesterol si incurajeaza pierderea in greutate. Se considera ca adeptii dietei prezinta un risc scazut de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 si obezitate.

Planul dietei sugar busters

Planul dietei stabileste cum, cand si ce alimente trebuie consumate. Planul este menit sa devina un stil de viata. Ideea de baza este de a consuma cat mai multe fructe, legume bogate in fibre, cereale integrale, carne slaba si peste.

Planul este sa limitati consumul de zahar si astfel, nivelul de insulina, care este considerat cauza grasimii corporale. Daca urmati planul, conform dietei, puteti ajuta la reducerea colesterolului, reduceti riscul de diabet zaharat si veti putea observa in curand, o crestere a energiei si aparitia unei stari generale de bine.

Dieta stabileste un raport de tipuri de alimente pe care trebuie sa le consumati in fiecare zi: 30% carbohidrati, 30% proteine si 40% grasimi, toate acestea impartite in 3 mese controlate. Gustarile sunt de asemenea permise, dar ele trebuie sa fie suficient de sanatoase si in cantitati mici.

O persoana care urmeaza dieta ar trebui sa bea aproximativ 6 pana la 8 pahare de apa zilnic. Planul, nu ignora importanta exercitiilor fizice, recomandand 20 de minute de exercitii, de cel putin 4 ori pe saptamana, pentru un ritm cardiac bun.

Alimentele din dieta sugar busters

Dieta recomanda mai multe tipuri de alimente, in special cele bogate in fibre si consumul ridicat de cereale integrale. Unele alimente - atat cele prelucrate cat si cele naturale - sunt limitate.

Alimentele care fac parte din aceasta lista tabu sunt fasolea, porumbul, morcovii, bananele, stafidele, painea alba, pastele din faina alba, orezul alb, cartofii, berea, sunca, carnea consumata la masa de pranz, prajiturile, covrigii si biscuitii.

Dieta promoveaza consumul de carne, legume si fructe, dar mai ales anumite soiuri din fiecare grup de alimente, cum ar fi carnea slaba in grasimi. Sunt permise carnea de vita macra, carnea de porc slaba, carnea de pasare, carnea de vanat, peste si crustacee. Sunt recomandate mai ales legumele cu indice glicemic scazut.

Efectele secundare ale dietei

Nu sunt cunoscute inca efecte secundare ale acestei diete pe termen lung. Se stie insa ca, dieta nu furnizeaza unele vitamine si minerale importante, prin restrictionarea consumului anumitor alimente.

Dieta este considerata periculoasa pentru persoanele cu diabet zaharat, insa sustinatorii dietei declara ca, in cazul in care diabeticii urmeaza liniile acestei diete, vor avea nevoie de mai putine injectii de insulina si medicamente hipoglicemice.

A treia problema a dietei este efectul ei asupra rinichilor si a ficatului. Se considera ca dietele care cresc nivelul de proteine pot determina organismul sa elibereze prea mult calciu. Acest exces de calciul poate afecta anumite organe interne.


Citeste si despre:

Dieta Ornish Dieta care previne aparitia pietrelor la rinichi Dieta cu ciocolata Dieta Sonoma Dieta restrictiva caloric Dieta celor 3 ore Dieta pentru detoxifierea de primavara Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Scaderea in greutate: exista o dieta ideala? 5 motive de a include cartofii in dieta Dieta cu zmeura Dieta pentru hipoglicemie Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale Dieta Perricone Ce culoare are dieta dumneavoastra?