Dieta Best Life

Actualizat: 18 Octombrie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Dieta Best Life este poate printre cele mai simple diete de urmat, deoarece nu este restrictiva, ci presupune un regim alimentar echilibrat si diversificat, care in timp conduce catre un nou stil de viata.

Scopul acestei diete este de a constientiza oamenii de rolul crucial pe care regimul alimentar il are asupra vietii. Este bine de stiut ca dieta a fost urmata si de cunoscuta prezentatoarea tv Oprah Winfrey, aceasta marturisind ca dupa ani de zile de lupta asidua cu kilogramele in plus a descoperit o dieta care ii se potriveste ca o manusa si care ii ofera o viata sanatoasa si o silueta perfecta.

Dieta Best Life, care in definitiv nici nu poate fi numita o dieta, mai poate fi definita prin sintagma "schimbarea stilului de viata!". Nu poarte fi numita dieta fiindca nu iti impune nimic, nu te restrictioneaza de la ceva ci doar invata oamenii cum sa se hraneasca sanatos si incurajeaza activitatea fizice pentru o viata lunga si fericita.

Dupa cum am spus dieta Best Life, modeleaza stilul de viata al fiecarei pentru ca intr-un final aceasta sa adpte un regim alimentar si echilibra. Astfel, cine doreste sa adopte aceasta dieta trebuie sa stie ca in functie de sex si intensitatea activitatilor zilnice, dieta Best Life sugereaza ca numarul caloriilor sa ne incadreze intre 1500 si 2500 pe zi, dieta bazandu-se pe premiza "activitate fizica intensa, numar de calorii mai mare, activitate fizica mica, numar de calorii mai mic".

Inca trei recomandari:

1. La aceeasi masa, portiile de mancare trebuie sa provina din diferite grupuri alimentare.

2. Timpul acordat servirii meselor trebuie sa fie de minim 30 minute.

3. Mestecati bine... pentru a savura fiecare inghititura.

Alimente ce pot fi consumate

Aceasta dieta nu este una restrictiva, deci nu impune eliminarea anumitor alimente, ci iti doreste constientizarea necesitatii alegerii unor alimente sanatoase, servite in portii normale, la ore adecvate. Deci, la prima vedere este o dieta simpla, usor de tinut, care iti permite sa te bucuri de toate alimentele sanatoase... insa mai putin de cele nesanatoase.

Pericolele alimentare: prajelile, bauturi carbogazoase, produse lactate cu un continut ridicat de grasimi, produse din faina alba (paine, paste), dulciuri, grasimile trans (alimentele care contin o cantitate ridicata de grasimi trans: produse de patiserie, mancarea tip fast food, unele produse grase de origine animala).

Dieta Best Life nu incurajeaza consumarea acestor alimente, dar nici eliminarea definitiva din dieta, ci ofera o solutie intermediara, si anume: inlocuirea respectivelor alimente cu varianta sanatoasa, cum ar fi produsele din cereale integrale, lactate cu un continut scazut de grasime etc. De asemenea, recomanda consumul substantial de fructe si legume.

Totodata, trebuie mentionat ca cele 6 pericole alimentare nu vor fi eliminate definitiv si pentru totdeuna din alimentatie, ci consumul lor va fi rarit, iar portiile drastic micsorate.

Cum functioneaza?

Dupa cum am mentionat si mai sus scopul acestei diete este de a schimba modul de gandire al oamenilor despre alimentatie, astfel incat acestia sa cunoasca definitia alimentatiei sanatoase, fapt ce va ajuta la imbunatatirea calitatii vietii si la castigarea luptei impotriva kilogramelor in plus si a portiilor uriase de mancare.

In timp ce dietele uzuale sunt stricte si conduc catre esec si dezamagire dieta Best Life este un succes, adoptand metoda "pas cu pas" pana a rezultatul dorit.

Exista programe de slabit ale caror prime fraze sunt extrem de stricte, deoare iti pun in fata o luga lista cu alimente interzise. In acest punct dieta "The Best Life" se diferentiaza, astfel:

Faza 1 - Dureaza maxim 4 saptamani, persoana trebuie sa se focalizeze asupra cresterii activitatii fizice si schimbarea obiceiurilor alimentare. Se recomanda sa nu se mai consume alimente cu 2 ore inainte de culcare, zilnic se vor servi 3 mese si o gustare, temporar consumul de alcool trebuie eliminat si trebuie consumata cat mai multa apa pentru o mai buna hidratare.

De asemenea, in aceasta perioada este indicata administrarea unui supliment nutritional: multivitamine, minerale, acizi grasi Omega-3, calciu, in functie de necesitatile organismului.

Faza 2 - Dureaza minim 4 saptamani, promoveaza o perspectiva agresiva de scadere in greutate prin adoptarea unei alimentatii sanatoase si intensificarea activitatilor fizice. Aceasta faza are la baza modificarile facute in faza 1, dar se pune accent pe controlarea fizica si emotionala a senzatiei de foame. Atentie! In aceasta perioada sunt eliminate cele 6 pericole alimentare din dieta.

Faza 3 - Aceasta mai are doua denumiri, fie "faza de mentinere", fie "faza pentru tot restul vietii". Se bazeaza pe o alimentatie diversificata, portii mici si calorii putine. Acest fapt inseamna ca persoana se poate bucura de toate alimentele preferate insa in portii reduse.

Parerea expertilor

Dieta The Best Life se bazeaza pe date stiintifice si apare in Ghidul de Alimentatie din SUA inca din 2005. Aceasta este sustinuta de nutritionisti cunoscuti si antrenori de fitness, care cred ca pierderea definitiva a kilogramelor in plus devine un succes numai prin schimbarea stilului de viata.

"Cand o persoana se decide sa scape de kilogramele in plus isi doreste ca acest lucru sa se intample peste noapte. Fapt care conduce la alegerea unei diete drastice, care ajuta sa piarda repede in greutate, insa imediat si s-a renuntat la regim kilogramele in plus se depun la loc.

In schimb, prin alegerea unui program de slabit precum dieta Best Life, acest lucru nu se intampla deoarece se schimba perspectiva modului de a privi alimentatia", sustine Cathy Nonas, expert in obezitate. Totodata, aceasta a mentionat ca prefera sa le recomande pacientilor metode de slabire formate din 3 sau mai multe faze, deoarece presupune schimbarea stilului de viata si o pierdere treptata in greutate.

Numararea caloriilor este o munca destul de dificila si inexacta. Dar daca o persoana renunta la alimentele prajite, fainoase sau alimentele cu un continut ridicat in zahar si grasimi, atunci trebuie sa stie ca a scapat de multe calorii.

"Pentru persoanele care deja evita cele 6 pericole alimentare (alimente prajite, bauturi carbogazoase, produse lactate cu un continut ridicat de grasimi, alimente din faina alba, dulciuri, grasimi trans) prin adoptarea acestei diete nu va observa o mare diferenta. Dar pentru cei care consuma produse cu un continut ridicat de calorii, dieta este perfecta pentru castigarea luptei cu kilogramele in plus", a adaugat expertul.

Mai mult, acesta a tinut sa precizeze ca poti fi consumate si alimentele interzise, insa in portii foarte mici. "Nu este nicio problema daca intr-o zi se consuma lapte cu un continut mai mare in grasime, insa, in ziua respectiva persoana in cauza trebuie sa fie constienta ca trebuie sa renunte la celelalte alimente care ar putea contine grasime... tocmai pentru ca balanta sa fie in permanenta in echilibru", sustine Cathy Nonas.

De asemenea, acesta ne indeamna sa achizitionam alimentele dupa ce citim etichetele acestora si sa nu le alegem in functie de brand.


Citeste si despre:

Medicamentele si efectele lor secundare asupra sistemului digestiv Alimente daunatoare ficatului. Alternative sanatoase Stimularea metabolismului Detoxifierea de primavara Pirozis si boala de reflux gastro-esofagian la copii si bebelusi Ce afectiuni pot fi detectate cu ajutorul unui RMN cerebral Rebela acnee Sfaturi pentru controlul aciditatii gastrice Dieta cu calorii negative Gastrita. Regim alimentar Totul despre grasimile trans