Accu – Chek Active: glucometrul care aduce beneficii atat pacientilor cat si medicilor

Actualizat: 10 Iunie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Tratamentul de succes al diabetului depinde in mare masura de diagnosticarea precoce a bolii dar si de educarea continua a pacientilor, aceasta bazandu-se pe trei elemente cruciale: informarea, motivarea pacientilor si implicarea acestora in sensul urmaririi zilnice a nivelurilor glicemiei, prin intermediul unor glucometre usor de folosit. Persoanele care sufera de diabet pot duce o viata activa normala, testandu-si regulat nivelurile glicemiei si modificandu-si stilului de viata prin exercitii fizice si dieta adecvata.

In cadrul celui de al XXXV-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Roche Romania a lansat noul “Accu – Chek Active”, destinat automonitorizarii zilnice. Noul “Accu – Chek Active” ofera pacientilor o modalitate usoara si sigura de masurare a glicemiei. Prin marcarea glicemiei pre si post- prandiale, este singurul glucometru care afiseaza aceste valori diferentiat, in stransa concordanta cu recomandarile ghidurilor internationale de automonitorizare.

In plus, “Accu – Chek Active” permite marcarea mediei glicemiilor pre si post prandiale inregistrate intr-un anumit interval de timp – 7, 14, 30 zile. Dispozitivele de masurare a glicemiei destinate automonitorizarii trebuie sa ofere rezultate sigure, intr-o maniera ce poate fi usor utilizata de catre pacienti. Acest aspect este deosebit de important, avand in vedere faptul ca, pentru o monitorizare optima a tratamentului in diabet, ghidurile internationale recomanda ca pacientii sa isi masoare nivelurile glicemiei de 7 ori pe zi, inainte si dupa masa.

Accu – Check Active este disponibil in farmaciile din Romania si costa aproximativ 300 Ron.

Diabetul – o provocare continua

Se estimeaza ca, la nivelul global, aproximativ 246 milioane de persoane sufera da diabet, aceasta maladie fiind a patra cauza de deces in tarile dezvoltate. La fiecare 8 secunde, o persoana moare din cauza diabetului si a complicatiilor acestuia, boala afectand un numar din ce in ce mai mare de tineri.

Conform IDF, prevalenta diabetului in Romania este de 9.4 % in randul populatiei adulte. Statistici ingrijoratoare se inregistreaza de asemenea in randul copiilor unde cresterea cazurilor de obezitate conduce spre riscul aparitie precoce a diabetului. Una dintre provocarile actuale ale tratamentului diabetului este faptul ca majoritatea pacientilor nu atinge nivelurile de glicemie necesare. Pe de alta parte, este foarte dificil pentru pacientii cu diabet sa accepte faptul ca schimbarea stilului de viata este extrem de importanta pentru succesul terapeutic.


Citeste si despre:

9 schimbari minore in modul de viata care aduc beneficii majore sanatatii Carbohidratii care aduc beneficii dietei Cele mai bune activitati zilnice care ne pot imbunatati sanatatea mintala in timpul pandemiei Dieta pe care o urmati aduce beneficii pielii? 10 schimbari in programul zilnic care va pot aduce beneficii majore Care sunt beneficiile pentru sanatate ale unui masaj cu pietre calde? Care sunt beneficiile renuntarii la consumul de cafea? Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Pilula contraceptiva: care sunt beneficiile contraceptiei de ultima generatie? 3 semne ale prediabetului care ar trebui sa te trimita la medic Care sunt complicatiile toracotomiei si cat dureaza recuperarea? Exprimarea rezultatelor si valori normale ale analizelor medicale Diabetul zaharat non-insulino-dependent (DZ de tip II) la copii Hipoglicemia (nivelul scazut al concentratiei zaharului in sange) EMC - medici de familie in Programul de diabet