Medicament nou pentru diabet, care se activeaza doar la nevoie

Actualizat: 17 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un nou medicament pentru diabet, dezvoltat de cercetatori britanici, ar putea facilita considerabil administrarea tratamentului pentru aceasta boala cronica, intrucat se administreaza o singura data si se activeaza doar la nevoie, sub efectul luminii.

Medicamentul a fost dezvoltat de o echipa de cercetatori de la Imperial College din Londra.

Acesta este adresat doar bolnavilor de diabet de tip 2 si are rolul de a stimula secretia de insulina, insa doar atunci cand este nevoie.

Potrivit savantilor, medicamentul se activeaza pe fondul unei lumini albastre indreptate in zona abdomenului.

Pastila ramane activa doar sub influenta luminii. Atunci cand lumina este indepartata, medicamentul devine inactiv.

Se pare ca medicamentul revolutionar permite un control mai bun al glicemiei si reduce riscul aparitiei complicatiilor acestei boli.

Momentan, pastila a fost testata doar in laborator, dar specialistii au perspective optimiste in privinta viabilitatii ei.


Citeste si despre:

Semne ale hipoglicemiei la un pacient cu diabet PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 Programul national de diabet zaharat Avortul medicamentos sau intreruperea sarcinii cu medicatie Diabetul, alcoolul, cancerul: cauze ale disfunctiilor erectile Complicatiile cronice ale diabetului insulino-dependent Diabetul gestational sau diabetul de sarcina Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Diabetul: bazele alimentatiei sanatoase! Diabetul si impotenta Diabet zaharat de tip 2 recent diagnosticat Tipuri de diabet Mituri despre medicamentele generice si adevarul din spatele lor Medicamente generice si medicamente inovative: diferente si asemanari Hemoglobina glicozilata (HbA1C) in diabetul zaharat
Cere sfatul medicului ×