Bioritmul bebelusilor, influentat de anotimpul nasterii

Actualizat: 31 August 2011
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Bioritmul se defineste prin fluctuatiile lunare (de lumina, luna, nopti, zile, schimbari de sezon etc.) care guverneaza organismul uman. Se pare ca anotimpul nasterii influenteaza bioritmul bebelusilor din punct de vedere fizic, intelectual si emotional.

Bioritmul este compus din 3 elemente sau cicluri esentiale: fizic, emotional si intelectual. Fiecare dintre aceste componente sufera modificari sau fluctuatii de la o perioada la alta. Ceasul biologic al fiecarui bebelus sau om recunoaste si constientizeaza modificarile de luminozitate care apar de la un sezon la altul si isi adapteaza comportamentul si reactia organismului la ele.

Bioritmul bebelusilor nascuti primavara

Expunerea ultimelor luni de sarcina ale gravidei la virusii care invadeaza natura odata cu incalzirea vremii ii predispun pe bebelusii nascuti in acest anotimp la mai multe afectiuni medicale, cea mai comuna dintre ele fiind astmul.

Acestia mai au si alte predispozitii maladive destul de grave - diabet de tip 1, schizofrenie sau anorexie, sustin expertii, dar compenseaza la capitolul capacitati intelectuale, deoarece au un coeficient de inteligenta peste media normala.

Bioritmul bebelusilor nascuti vara

Bebelusii nascuti in sezonul torid sunt guvernati de soare si de luminozitatea lui. Tocmai din aceasta cauza, ei se adapteaza mai usor schimbarilor de temperatura dintre anotimpuri, dar sunt predispusi la probleme de vedere. Acest lucru se datoreaza expunerii la lumina puternica in prima parte a vietii.

In schimb, ei au risc mult mai mic de a dezvolta alergii, in special cele de sezon - polen, iarba etc.

Bioritmul bebelusilor nascuti toamna

Daca cei nascuti vara sunt adapostiti de pericolul alergiilor, bebelusii nascuti toamna sunt predispusi la aceste afectiuni, in special la cele alimentare. Toamna este cea care da nastere celor mai activi copii. De altfel, acestia sunt mai sanatosi si longevivi decat altii.

Sezonul tomnatic influenteaz apozitiv bioritmul bebelusilor.

Bioritmul bebelusilor nascuti iarna

Iarna este , fara indoiala, un anotimp nefavorabil pentru bebelusii nascuti in aceste luni. Din cauza luminozitatii scazute din timpul zilei, copii nascuti iarna au tendinta sa fie mai lenti si mai lenesi. Sunt persoane confortabile si comode, care prefera activitatile lipsite de eforturi intense.

De asemenea, ei sunt predispusi la tulburari mentale precum depresie bipolara, depresie de iarna (astenie), schizofrenie, dar si alte patologii neurologice.


Citeste si despre:

Sarcina (normala, patologica si extrauterina) Refluxul gastroesofagian si durerile din capul pieptului. Ce urmari grave pot avea daca nu tratam sau reducem simptomele Un sistem imunitar puternic in mod natural Pneumonia la copii Imunitatea la copii