Bioritmul bebelusilor, influentat de anotimpul nasterii

Publicat: 31 August 2011
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Bioritmul se defineste prin fluctuatiile lunare (de lumina, luna, nopti, zile, schimbari de sezon etc.) care guverneaza organismul uman. Se pare ca anotimpul nasterii influenteaza bioritmul bebelusilor din punct de vedere fizic, intelectual si emotional.

Bioritmul este compus din 3 elemente sau cicluri esentiale: fizic, emotional si intelectual. Fiecare dintre aceste componente sufera modificari sau fluctuatii de la o perioada la alta. Ceasul biologic al fiecarui bebelus sau om recunoaste si constientizeaza modificarile de luminozitate care apar de la un sezon la altul si isi adapteaza comportamentul si reactia organismului la ele.

Bioritmul bebelusilor nascuti primavara

Expunerea ultimelor luni de sarcina ale gravidei la virusii care invadeaza natura odata cu incalzirea vremii ii predispun pe bebelusii nascuti in acest anotimp la mai multe afectiuni medicale, cea mai comuna dintre ele fiind astmul.

Acestia mai au si alte predispozitii maladive destul de grave - diabet de tip 1, schizofrenie sau anorexie, sustin expertii, dar compenseaza la capitolul capacitati intelectuale, deoarece au un coeficient de inteligenta peste media normala.

Bioritmul bebelusilor nascuti vara

Bebelusii nascuti in sezonul torid sunt guvernati de soare si de luminozitatea lui. Tocmai din aceasta cauza, ei se adapteaza mai usor schimbarilor de temperatura dintre anotimpuri, dar sunt predispusi la probleme de vedere. Acest lucru se datoreaza expunerii la lumina puternica in prima parte a vietii.

In schimb, ei au risc mult mai mic de a dezvolta alergii, in special cele de sezon - polen, iarba etc.

Bioritmul bebelusilor nascuti toamna

Daca cei nascuti vara sunt adapostiti de pericolul alergiilor, bebelusii nascuti toamna sunt predispusi la aceste afectiuni, in special la cele alimentare. Toamna este cea care da nastere celor mai activi copii. De altfel, acestia sunt mai sanatosi si longevivi decat altii.

Sezonul tomnatic influenteaz apozitiv bioritmul bebelusilor.

Bioritmul bebelusilor nascuti iarna

Iarna este , fara indoiala, un anotimp nefavorabil pentru bebelusii nascuti in aceste luni. Din cauza luminozitatii scazute din timpul zilei, copii nascuti iarna au tendinta sa fie mai lenti si mai lenesi. Sunt persoane confortabile si comode, care prefera activitatile lipsite de eforturi intense.

De asemenea, ei sunt predispusi la tulburari mentale precum depresie bipolara, depresie de iarna (astenie), schizofrenie, dar si alte patologii neurologice.


TEST PCR
REAL TIME PCR-COVID-19
rezultat in 24h
280
249 lei

Citeste si despre:

Totul despre toxoplasmoza - cauze, simptome, tratament MedLife a incheiat prima etapa de secventiere a probelor provenite din Republica Moldova. 93 din 94 de probe prelucrate sunt cu tulpina britanica a coronavirusului Johnson & Johnson amana livrarea vaccinului anti-COVID in Europa, dupa ce in SUA au aparut 6 cazuri de cheaguri de sange MedLife anunta concluziile primei etape in studiul privind raspunsul imun al organismului dupa vaccinarea anti-COVID-19 La cat timp se face rapelul daca ne-am infectat cu COVID-19 intre doze? De ce transpiri mult? Lupta cu kilogramele dupa nastere - ce medicamente de slabit sunt recomandate Secretele calendarului: Care sunt semnele ovulatiei si cum putem prezice ovulatia Oficial: Romania va continua vaccinarea cu AstraZeneca, pentru toate categoriile de varsta! Oxford intrerupe testele clinice cu vaccinul AstraZeneca pe copii si adolescenti MedLife a identificat alte 92 de cazuri cu tulpina britanica din 92 de probe noi secventiate Testarea pentru COVID in farmacii ar putea incepe intr-o saptamana Ce ar trebui sa stii despre variantele si mutatiile SARS-CoV-2?