Supa-piure de conopida (varza) cu lapte si ou
Actualizat: 24 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Informatii nutritionale/portie (500 g):
Calorii: 285
Proteine: 9.9 g
Grasimi: 11.3 g
Glucide: 32
Ingrediente:
- 200g conopida(varza)
- 100 g cartofi
- 300 g lapte
- 20 g galbenus de ou
- 50 g orez
- 500 g apa
- 20 g unt
- sare
Mod de preparare:
- Se taie felii cartofii.
- Se curata si se taie conopida (varza) si se amesteca cu cartofii. Se adauga 250 g de apa fierbinte si se pun la fiert.
- Se fierbe orezul in 250 de grame de apa.
- Se adauga 150 g de lapte si sare peste orez si pun din nou la fiert.
- Se amesteca apoi orezul cu cartofii si conopida (varza) si se mai lasa putin la fiert impreuna.
- Separat, se bat bine galbenusurile cu 150 g de lapte pana se formeaza o crema si se adauga peste supa de legume.
- Se adauga untul, se amesteca bine, apoi se serveste.
Supa are o consistenta mai groasa, apropiata de cea a piureului.