Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Johnson & Johnson produce un raspuns imunitar puternic. Studiu preliminar

Actualizat: 26 Septembrie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Vaccinul experimental dezvoltat de compania Johnson & Johnson, a produs un raspuns imunitar puternic impotriva noului coronavirus, spun studiile preliminare. 98% dintre participanti au prezentat anticorpi care sa neutralizeze virusul la 29 de zile dupa vaccinare.


Fata de celelalte vaccinuri la care lucreaza companii precum Moderna, AstraZeneca si Pfizer, care necesita administrarea a doua doze, vaccinul dezvoltat de J&J, numit Ad26.COV2.S, ar putea fi suficient administrat intr-o singura doza. Rezultatele studiilor preliminare confirma si faptul ca acest vaccin ar fi la fel de bine tolerat si in doua doze diferite, daca este cazul.


Testul clinic a fost efectuat pe 1.000 de adulti sanatosi, dupa ce s-a dovedit in luna iulie ca vaccinul companiei J&J, realizat mai intai pe maimute, ofera o protectie puternica administrat intr-o singura doza.


Dupa rezultatele primite, compania va fi sprijinita de Guvernul SUA pentru a realiza o testare mult mai ampla. De aceasta data, se doreste ca esantionul sa fie de 60.000 de persoane, urmand ca rezultatele ultimei faze sa fie obtinute pana la finalul acestui an.


Ar fi un aspect foarte important de mentionat! Johnson & Johnson inca nu garanteaza ca acest vaccin va functiona la fel de bine in cazul varstnicilor ca in cazul tinerilor. La participantii cu varste de peste 65 de ani, rata reactiilor adverse precum oboseala sau dureri musculare a fost de 36%, mult mai scazuta decat la tineri, unde rata a fost de 64%. Acest lucru sugereaza ca raspunsul imunitar la persoanele in varsta s-ar putea sa nu fie atat de puternic.


Cercetatorii spun ca mai multe detalii cu privire la siguranta si eficienta vaccinului vor veni odata ce studiul va fi incheiat.

Alte 1.552 de noi cazuri de COVID-19 in Romania! Cele mai multe cazuri din nou in Bucuresti!


Alte 1.552 de cazuri noi de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate in ultimele 24 de ore in Romania, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategica. Bilantul a atins 121.235. La terapie intensiva sunt internati 512 pacienti, un nou record. De asemenea, au fost efectuate 24.321 de teste.


Cele mai multe cazuri s-au inregistrat in Capitala, respectiv 231 imbolnaviri in ultimele 24 de ore. Urmeaza judetele Iasi (80), Cluj (72) si Constanta (72) cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus fata de ultima raportare. Cele mai putine cazuri s-au inregistrat in judetele Vrancea (6), Ialomita (8) si Giurgiu (9).


De asemenea, au fost inregistrate 54 de decese (28 barbati si 26 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Brasov, Calarasi, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iasi, Maramures, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Ilfov si Bucuresti.


Dintre acestea, 1 deces a fost inregistrat la categoria de varsta 20-29 de ani, 3 decese la categoria de varsta 50-59 de ani, 14 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 16 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 20 decese la categoria de peste 80 de ani.


51 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, iar pentru 3 pacienti decedati nu au fost raportate comorbiditati pana in prezent.


In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.249. Dintre acestea, 512 sunt internate la ATI.

Sursa: https://www.reuters.com/article/uk-health-coronavirus-johnson-johnson-va/johnson-johnson-covid-19-vaccine-produces-strong-immune-response-in-early-trial-idINKCN26G2YA


Citeste si despre:

Vaccinarea anti-HPV: cine ar trebui sa se vaccineze? Indicatiile vaccinului anti-HPV in prevenirea cancerului de col uterin Imunizarea – Prevenirea imbolnavirilor prin vaccinare Melanomul ocular Variola Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Bolile autoimune Beneficiile consumului de lapte la copii Ghid antibiotice: precautii, interactiuni si efecte adverse Cum te ajuta melatonina Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament