Teatru independent, intr-un spatiu neconventional

Actualizat: 13 Septembrie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In perioada 20 – 31 august, la Muzeul taranului Roman, a avut loc cea de a VI-a editie a Festivalului de Teatru Independent Undercloud. Cat de vizibil si de necesar a fost… deja stiti, caci si pe noi ne-a bucurat si ne-a incurajat raspunsul atat de promt al unui numar atat de mare de spectatori.

In timpul festivalului s-a pus un pariu. intre producatori (Compania de Teatru D’AYA) si unul dintre sponsori (Galeria Comerciala VITANTIS). Miza pariului a fost provocarea consumatorului de teatru sa opteze pentru un spatiu neconventional, alternativ (Galeria Comerciala Vitantis), sa accepte ca, intr-o seara, sa fie atipic si sa aiba parte de o interactiune mult mai directa cu actorii din distributie, avand ocazia sa stea cu ei de vorba la un drink dupa spectacol sau sa se plimbe impreuna inainte de eveniment prin magazinele locatiei.

Un pariu riscant, pentru ca era prima data cand s-ar fi atacat acest gen de spatiu neconventional si prima data cand consumatorului de teatru i se ofera acces gratuit. Teatru in spatii alternative se tot face, dar nu chiar intr-o Galerie Comerciala si nu cu titlu constant. Mai nebuni decat producatorii, au fost sponsorii, caci initiativa le-a apartinut.

S-a tras la sorti si, din cele patru spectacole propuse, a iesit in deschiderea proiectului… spectacolul “Dragostea dureaza 3 ani”.

“Desi lista de rezervari era full, emotii am avut pana in ultima clipa”, spune Chris Simion – regizoarea spectacolului. „Cand joci pe baza de invitatii, risti. Mergi pe incredere, pe bunul simt al spectatorului. Nu ai nicio garantie. A fost prima oara in cei 16 ani de teatru independent cand invitatiile au fost confirmate in proportie de peste 95% si cand au venit persoane care au auzit de proiect, care nu erau pe lista de invitati si totusi li s-a gasit loc in sala”, a mai adaugat Chris Simion.

La intrebarea logica “De ce sa vin pana in VITANTIS ca sa vad aceeasi piesa de teatru pe care pot sa o vad in centru?” nu o sa iti dam un raspuns logic. Noi lucram cu emotiile, mai mult decat cu ratiunea. De ce te invitam langa targul de masini Vitan? Nu ca sa iti facem vant pe autostrada. Noi iti propunem un joc. Daca-l accepti, o sa vezi ca a meritat.

“Cred sincer ca teatrul este deosebit de important pentru dezvoltarea sociala, prin bucuria si emotia pe care le degaja. Teatrul si, in general, arta, nu ar trebui sa fie conditionate de aspecte materiale precum locatia sau costul biletelor, din acest motiv, cu ocazia aniversarii a 5 ani de existenta Vitantis, am ales sa oferim clientilor nostri acces gratuit la 4 piese de exceptie realizate de compania de teatru D’aya, prin reprezentanta Chris Simion, un regizor care nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind un garant al calitatii. Pregatim si alte surprize pentru cei care ne sunt alaturi!”, declara Vlad Dragoescu, reprezentantul Vitantis Shopping Center.

Asa ca… vineri, 13 septembrie, continuam cu spectacolul „CE NE SPUNEM CAND NU NE VORBIM” o comedie despre nesfarsitul conflict dintre ratiune si inima, sase variante de a insela in cuplu, cu Cristi Iacob, Ilinca Goia, Gabriela Iacob, Vitalie Bichir si Alina Teianu. Un text scris si regizat de Chris Simion. Se intampla la etajul 1, in Clubul Prestige din Vitantis.

Iar septembrie… este inca la jumatate! in fiecare saptamana te provocam cu un spectacol. Trebuie doar sa iti doresti sa fii altfel! O Galerie Comerciala poate sa insemne mai mult decat o galerie comerciala, datorita tie! Un spatiu este definit de oameni, si, fara sufletul celor care trec pe acolo… spatiul nu are valoare. Noi iti propunem Vitantis, pentru ca este un spatiu unde, o data pe saptamana, ai ocazia sa fii cum vrei.

P.S. Cand te deplasezi pentru ceva care iti place, drumul parcurs nu mai este un efort. in Franta, unul dintre cele mai importante teatre de la Paris se afla la periferia orasului, intr-o suburbie, intr-o hala “Teatre du Soleil” si acolo nu gasesti bilete decat cu 6 luni inainte de spectacol. Sper ca si in Bucuresti publicul sa caute calitatea, indiferent de locatie, caracteristici subiective sau alte clisee specifice.


Citeste si despre:

Monitorizarea consumului de carbohidrati la copiii diabetici Uterul didelf (uterul dublu) Formularul E 112 - emitere si conditii de emitere Viata in scaunul cu rotile Reabilitarea post accident vascular cerebral Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Terapia ocupationala in cazul copiilor Afectiuni ale aparatului genital feminin Tulburari ale ciclului menstrual Diabetul zaharat tip 2 (non-insulino-dependent) Schimbarile bruste de temperatura pot afecta varstnicii