Primele date oficiale despre rata de imunitate la COVID-19, in Romania

Actualizat: 02 Septembrie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

4% din populatia tarii a dezvoltat anticorpi la SARS-COV-2, potrivit ultimelor date analizate de DSP si Institutul de Sanatate Publica.

Au fost interpretate analizele a aproape 8.000 de romani, iar Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca fata de primele date furnizate in vara, numarul persoanelor care au dezvoltat anticorpi a crescut cu aproape 2%.

Tataru mai spune ca pentru o trecere prin boala, noi avem o imunizare mica in acest moment ca procent.

„Dintre aceste seruri reziduale au fost lucrate, la nivel de INSP, 7.832, din care doar 303 sunt pozitive, de unde o rata de imunizare de 3,86%. Media europeana si tarile care au avut o infectare mai mare au raportat 5-6% imunizarea. Pentru o trecere prin boala, noi avem o imunizare mica in acest moment ca procent”, a spus Tataru, potrivit hotnews.ro.


1.298 de noi cazuri noi de COVID-19 din peste 22.500 de testari

Alte 1.298 de noi cazuri de infectie cu noul coronavirus au fost raportate in ultimele 24 de ore in Romania, din 26.543 testari efectuate. Bilantul ajunge la 89.891, potrivit datelor transmise miercuri de Grupul de Comunicare Strategica. De la debutul pandemiei, 38.701 pacienti au fost declarati vindecati si 11.392 de pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare.


In Bucuresti au fost raportate 97 de cazuri noi, in timp ce in judetele Dolj si Iasi au fost inregistrate cate 61 de noi imbolnaviri. In judetul Ialomita nu a fost raportat niciun caz nou.

De asemenea, au fost raportate 40 de decese (27 barbati si 13 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Arad, Bacau, Bihor, Brasov, Buzau, Caras – Severin, Constanta, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Prahova, Salaj, Suceava, Timis, Valcea, Vaslui, Vrancea si Municipiul Bucuresti.

Dintre acestea, 1 deces a fost inregistrat la categoria de varsta 40-49 ani, 6 decese au fost inregistrate la categoria de varsta 50-59 ani, 9 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 15 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 9 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate cele 40 de decese inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati.

In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.147. Dintre acestea, 519 sunt internate la ATI.


Citeste si despre:

Cum se manifesta varianta Omicron Marcam pentru prima data si in Romania Ziua Mondiala a Epilepsiei - Purple Day Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Parteneriat Italia - Romania la eHealth 2015 Prof. univ. dr. Florin Mihaltan: “42.000 de romani isi pierd viata ca urmare a bolilor asociate cu fumatul!” Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii Pot suplimentele sa ne protejeze de infectia cu SARS-CoV-2? Testele de anticorpi anti-SARS-CoV-2 - ce ne spun acestea? Tulburarea obsesiv-compulsiva si pandemia cu virusul SARS-CoV-2 Ce ar trebui sa stii despre variantele si mutatiile SARS-CoV-2? Exista o legatura intre infectia cu SARS-CoV-2 si riscul de dementa? Legatura dintre afectiunile cardiologice si coronavirus