Precizari privind proiectul Legii vaccinarii

Actualizat: 16 Aprilie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Avand in vedere informatiile difuzate privind proiectul Legii vaccinarii, Ministerul Sanatatii precizeaza urmatoarele:

In prezent, Ministerul Sanataii lucreaza la un proiect de act normativ care va reglementa situatia imunizarilor in Romania, avand in vedere numeroasele sesizari venite din partea specialistilor cu privire la scaderea numarului de vaccinari, in urma campaniilor sustinute impotriva imunizarii.

Proiectul Ministerului Sanatatii va fi elaborat impreuna cu specialistii in domeniu si va fi implementat numai dupa ce va fi suspus dezbaterii publice.

in elaborarea proiectului Ministerul Sanatatii va beneficia de expertiza in acest domeniu a reprezentantilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Ministerul Sanatatii precizeaza, inca o data ca proiectul va fi conceput pe informarea parintilor si constientizarea necesitatii vaccinarii.

Precizam ca, in proiectul MS nu se vor impune sanctiuni cu inchisoarea pentru parintii care refuza vaccinarea copiilor.

Ministerul Sanatatii atentioneaza asupra riscului reapariiei unor boli foarte grave, mortale chiar, dupa cum a sesizat si Organizaia Mondiala a Sanataii. Un exemplu este poliomielita, o boala eradicata prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinarii.

Acoperirea vaccinala in Romania se pastreaza sub nivelul recomandat de Organizaia Mondiala a Sanataii, de 95 la suta, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeola, rubeola, oreion si hepatita B, in principal din cauza refuzului vaccinarii.


Citeste si despre:

Legea privind dispozitivele medicale Medicamentul - extras din Legea privind reforma in domeniul sanatatii Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Formularul E 112 - emitere si conditii de emitere Rujeola, o boala infectioasa potential fatala Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 176/2000 privind dispozitivele medicale (Ordin nr. 1636/2004) Completarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale - OUG nr. 100/2008 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Lege privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii Legea privind interzicerea mancarii fast-food in scoli Legislatia privind vaccinarile Modificarea Legii privind Statutul personalului didactic, referitoare la normarea activitatilor didactice si de cercetare din invatamantul universitar de masterat si din invatamantul universitar de doctorat Lege privind organizarea si functionarea cabinetelor de medicina sportiva Modificarea isi completarea Legii nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei Legea privind produsele cosmetice