Concluziile celui de-al XXII-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie

Actualizat: 05 Iunie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cel de-al XXII-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie s-a desfasurat in acest an la cel mai inalt grad de complexitate si diversitate. In cele 4 zile de eveniment, au fost sustinute 28 de simpozioane majore si 100 de comunicari orale, desfasurate in 6 sali paralele.

La congres au participat aproximativ 800 de medici cu specializare in pneumologie sau in arii conexe acesteia. Manifestarea a debutat cu 9 simpozioane pre-congres si a inclus si o sectiune dedicata asistentilor. Tot in cadrul congresului a avut loc si o lansare preliminara a ghidului in managementul cancerului pulmonar.

Este pentru prima oara cand Congresul Societatii Romane de Pneumologie a gazduit un numar atat de mare de invitati straini. Dintre personalitatile de marca ale pneumologiei internationale prezente, amintim: prof.univ.dr. Richard Casaburi (Los Angeles, USA), prof.univ.dr. Alain Didier, Presedintele Societatii Franceze de Pneumologie, >prof.univ.dr. Neil Barnes (Marea Britanie), prof.univ.dr. Andrea Rossi (Italia), prof.univ.dr. Halm Klaus-Gunther (Germania), prof.univ.dr. Bansal Vishal (India), si altii.

"Faptul ca un sfert din speakerii congresului sunt specialisti de renume international, este o reusita, nu numai pentru prestigiul manifestarii, ci si pentru schimbul de experienta si de informatii de care am beneficiat in cadrul simpozioanelor dedicate" a declarat prof.univ.dr.prof.univ. Florin Mihaltan, Presedintele interimar al Societatii Romane de Pneumologie.

Si alte personalitati din pneumologia romaneasca au apreciat prezenta speakerilor straini din cadrul manifestarii.

"Apreciez initiativa de a dezbate cele mai importante noutati din domeniul pneumologiei impreuna cu colegii nostri straini. Aceasta reuniune a unora dintre cei mai importanti pneumologi internationali reprezinta o mare oportunitate pentru medicii participanti la congres, care vor afla noile directii ale acestui domeniu." A declarat prof.univ.dr. Ioan Cordos, Presedinte executiv al Societatii Romane de Chirurgie Toracica.

Presedintele Societatii Romane de Alergologie si Imunologie clinica, prof.univ.dr. Diana Deleanu a declarat ca "Societatea Romana de Pneumologie si-a consacrat deja un prestigiu international si este foarte important ca legatura cu pneumologia internationala sa fie pastrata, pentru a fi la curent cu tendintele domeniului. Prezenta unui numar atat de mare de speakeri straini demonstreaza relatiile foarte bune pe care le are Societatea Romana de Pneumologie cu celelalte societati similare din lume."

In penultima zi a congresului a avut loc si Adunarea Generala a Societatii Romane de Pneumologie. in cadrul sedintei s-a hotarat ca prof.univ.dr. Florin Mihaltan sa continue interimatul la presedintia organizatiei.

Congresul Societatii Romane de Pneumologie este cel mai important eveniment al organizatiei, care se desfasoara o data la doi ani, fiind un eveniment de traditie in pneumologia romaneasca. Manifestarea si-a dobandit un real prestigiu, atat pe plan national, cat si international, in randul medicilor de specialitate.

Societatea Romana de Pneumologie s-a axat in ultimii ani pe dezvoltarea unor specializari noi in pneumologie, dintre care amintim tabacologia, somnologia, bronhologia si asistenta pacientului la domiciliu.


Citeste si despre:

Astmul, afectiunea de care sufera 1 milion de romani! Simptomele pe care trebuie sa le cunoastem cu totii Alergia la ambrozie, confundata cu viroza. Ce trebuie neaparat sa stii Mamelonul supranumerar, o anomalie a sanilor La fiecare doua minute, in lume, o femeie moare de cancer de col uterin Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Sanatatea publica Tot ce trebuie sa stii despre balonare: cauze, simptome si remedii Ai grija de inima ta! Cum poti preveni aparitia hipertensiunii arteriale Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii Afectiunile secolului XXI