Produsul care a revolutionat istoria recenta a chirurgie estetice este si in Romania

Actualizat: 04 Decembrie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Produs care a marcat considerabil istoria recenta a chirurgiei estetice (si nu numai), BOTOX (toxina botulinica de tip A produsa de compania americana Allergan) este disponibil de-acum si in Romania, sub numele comercial de VISTABEL.

Brand legendar in randul vedetelor de la Hollywood, care isi pastreaza chipul tanar cu ajutorul sau, BOTOX a fost declarat, in anii 2002 si 2003, cel mai popular tratamet estetic de catre Asociatia Americana de Estetica Medicala.

Acest produs este cel mai de succes tratament pentru reducerea ridurilor verticale dintre sprancene, in urma interventiei obtinandu-se o piele improspatata si relaxata, astfel incat fruntea devine mai intinerita. Ridurile verticale dintre sprancene (ridurile glabelare) se formeaza in urma unor contractii repetate si involuntare a doi muschi majori care controleaza miscarea dintre sprancene, muschiul corrugator si muschiul procerus. Odata cu trecerea timpului, pielea isi pierde din elasticitate, astfel incat incruntarile repetate pot forma riduri vizibile si adanci intre sprancene, chiar daca fata este relaxata. Ridurile dintre sprancene, care adesea iau forma cifrei ”11”, pot influenta intreaga fizionomie creand o figura aparent trista, nervoasa sau obosita.

BOTOX-ul actioneaza prin relazarea muschilor ce cauzeaza aparitia acestor riduri. Procedura este simpla, si se realizeaza prin intermediul unor injectii intramusculare cu un ac mic, atraumatic, pentru a bloca impulsurile nervoase care duc la aparitia contractiilor musculare, creand o netezire si o imbunatatire a pielii la nivel local.

Tratamentul are rezultate vizibile, iar efectul tine pana la sase luni. Statisticile arata ca toxina botulinica de tipul A este foarte apreciata si tolerata pentru tratamentul de reducere a ridurilor verticale dintre sprancene, fapt dovedit de satisfactia pacientilor.

Siguranta utilizarii BOTOX ca tratament impotriva ridurilor a fost dovedita in urma a numeroase studii clinice. Intr-un studiu de 12 luni din SUA, spre exemplu, a fost demonstrat faptul ca 80% dintre pacientii tratati s-au bucurat de rezultate maxime dupa 30 de zile. Dupa doua injectii suplimentare, 89% dintre pacienti au constatat reducerea vizibila a ridurilor verticale dintre sprancene.

Aparut in 1989 ca produs pentru uz chirurgical, cu aplicatii in tratamentul paraliziei cerebrale, a strabismului, a blefarospasmului (clipitul incontrolabil) si cu alte 17 indicatii, in 2002 BOTOX a primit aprobarea Autoritatii Americane pentru Medicamente (FDA) pentru utilizarea in domeniul chirurgiei estetice. De atunci, numai in Statele Unite, peste un milion de pacienti s-au putut bucura de beneficiile acestui produs, iar in 2007 s-a ajuns ca procedurile estetice pe baza de BOTOX sa depaseasca cifra de 3,2 milioane.

In Europa, BOTOX a patruns tot in 2002, Elvetia fiind prima tara care a aprobat utilizarea BOTOX in chirurgia estetica, dar sub o alta denumire comerciala: VISTABEL. De altminteri, acesta a si ramas numele comercial al BOTOX pentru toata zona europeana, si aceasta este si denumirea sub care cel mai cunoscut brand din chirurgia estetica se lanseaza si in Romania.

Dr. Simona Brana, Business Unit Manager, Allergan: “O data cu sosirea BOTOX/VISTABEL in Romania, profesionistii din domeniul esteticii nu numai ca au la indemana produsul original, dar pacientele lor vor putea beneficia din plin de toate avantajele pe care experienta de peste 20 de ani a produsului le aduce cu sine.”


Citeste si despre:

7 mituri despre chirurgia estetica Chirurgia estetica si procedurile cosmetice Esti un bun candidat pentru chirurgia plastica? Stresul nu iti da pace? Iata 17 moduri prin care sa te relaxezi in doar 5 minute! Nivelul de colesterol si modul in care difera de la barbati la femei Colita ulcerativa: o boala care poate fi fatala. Nu ignora niciodata simptomele ei! Lipsa poftei de mancare la copii - care sunt cauzele? 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Chirurgia bariatrica in tratamentul diabetului Zooterapia: animale care vindeca oameni Preparatele injectabile cu botox Botoxul Tot ce trebuie sa stiti despre botox Botox, acid hialuronic - riscuri care apar in urma injectarii Beneficiile botoxului in Sindromul Raynaud