Implanturile fesiere: cate tipuri sunt si ce riscuri implica ele?

Actualizat: 12 Februarie 2019
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Prin notiunea de implanturi fesiere se intelege plasarea unor produse artificiale in fese pentru a creste volumul zonei respective. De asemenea, numita augmentare fesiera sau gluteala, aceasta procedura a devenit din ce in ce mai populara in ultima perioada.

Cele mai populare tipuri de interventii legate de fese includ liftingul fesier, implanturile siliconice sau augmentarea cu tesut adipos propriu.

In ciuda popularitatii lor, interventiile chirurgicale pentru modelarea feselor nu sunt lipsite de riscuri. Chirurgul estetician trebuie sa prezinte intotdeauna atat beneficiile, cat si efectele secundare, precum si costurile estimate si timpul de recuperare dupa interventie.

Tipuri de proceduri

Implanturile fesiere au ca obiectiv principal modelarea formei feselor, astfel incat acestea sa arate cat mai bine posibil.

Cu toate acestea, exista cateva abordari diferite pentru a atinge acest obiectiv. Tipurile principale de proceduri includ:

Implantul de grasime proprie la nivelul feselor

Marirea feselor prin transfer de tesut adipos a fost considerata cea mai populara interventie cosmetica pentru fese in anul 2015. De asemenea, interventia mai este cunoscuta si sub denumirea de lifting brazilian.

In timpul acestei proceduri, chirurgul aspira grasime dintr-o alta zona a corpului, de obicei abdomen, flancuri sau coapse.

Tesutul adipos colectat este ulterior injectat in fese pentru a adauga volum. Cu toate acestea, implantul de grasime proprie este uneori combinat cu implanturi siliconice, pentru a obtine un aspect cat mai natural al feselor.

Liftingul fesier

In aceasta procedura, o substanta special conceputa numita Sculptra este injectata in tesutul moale al feselor. Acesta procedura este, de obicei, efectuata in cabinetul doctorului.

Materialul special adauga un volum mic la momentul injectarii, dar dupa saptamani sau luni organismul il foloseste pentru a produce colagen suplimentar in zona injectarii.

Astfel, volumul feselor creste ulterior procedurii. Cu toate acestea, este nevoie de cateva sesiuni pentru a vedea o diferenta semnificativa, iar acest lucru implica un cost mai ridicat.

Injectarea fesiera cu hidrogel sau silicon

Injectarea de acest tip reprezinta o metoda mai ieftina de augmentare. Cu toate acestea, rezultatele sunt temporare si implica un risc crescut.

Injectarea nu implica interventii chirurgicale si nu modifica in mod direct forma feselor. Fiind o metoda destul de periculoasa si neavand efecte imediate, medicii esteticieni nu o recomanda.

Totusi, daca o persoana se hotaraste sa utilizeze aceasta metoda, trebuie sa o faca in clinici specializate si de incredere. Injectarea produsului in vasele de sange poate duce la complicatii grave, inclusiv deces.

Implanturile fesiere cu silicon

Spre deosebire de injectii, implanturile cu silicon implica interventia chirurgicala. Astfel, implanturile solide de silicon sunt introduse chirurgical in fese, printr-o incizie.

Aceasta procedura poate fi realizata impreuna cu transferul de grasime pentru a da rezultate maxime. De asemenea, trebuie stiut ca este nevoie de pana la patru saptamani pentru ca fesele sa se recupereze in urma interventiei.

Implanturile siliconice adauga volumul pe care injectiile si implantul de grasime nu il pot face pe cont propriu. In general, implanturile fesiere cu silicon au fost documentate ca fiind sigure si eficiente pentru imbunatatirea aspectului feselor.

Liposuctia

Liposuctia este utilizata impreuna cu alte metode, pentru a elimina excesul de grasime din anumite zone ale feselor, astfel incat sa se obtina o conturare maxima si un aspect cat mai perfect.

Liposuctia este utilizata, de asemenea, in cazul in care grasimea excesiva a ramas in zona feselor dupa o scadere in greutate sau in urma imbatranirii.

Sunt implanturile fesiere sigure?

In ansamblu, Societatea Americana de Chirurgie Plastica Estetica a documentat o rata de satisfactie de 95,6% in ceea ce priveste interventiile chirurgicale.

In ciuda ratei mari de succes, interventiile chirurgicale pentru implant fesier prezinta inca riscuri. Unele dintre cele mai frecvente efecte secundare includ:

• Sangerare excesiva dupa operatie;
• Durere;
Cicatrici;
• Decolorarea pielii;
• Infectii;
• Acumulare de sange sau alte fluide la nivelul feselor;
• Reactii alergice;
• Greata si varsaturi.

De asemenea, exista sanse ca implanturile de silicon sa se miste sau sa alunece din locul implantarii. Acest lucru poate duce la un aspect neuniform al feselor si necesita interventii chirurgicale suplimentare pentru reparare.

Implanturile de tesut adipos pot duce, de asemenea, la asimetrie. Acest lucru apare din cauza absorbtiei de grasime din organism. Interventiile ulterioare implica alte perioade de recuperare si costuri suplimentare.

Injectiile cu hidrogel si silicon nu sunt recomandate, putand duce la complicatii grave, inclusiv infectii, cicatrizari, deformari, accident vascular cerebral si chiar deces.

Rata de succes

Augmentarea fesiera prin interventie chirurgicala este considerata permanenta si are o rata generala mare de succes. Cu toate acestea, este nevoie de un interval cuprins intre trei si sase luni pentru a se observa efectele complete.

De asemenea, poate fi necesara o alta interventie chirurgicala dupa mai multi ani pentru a mentine rezultatele. Acest lucru este valabil mai ales daca implanturile se deplaseaza sau se rup.

Cui i se adreseaza interventia?

Frecventa implanturilor fesiere este in crestere, dar acest lucru nu inseamna ca sunt potrivite pentru toata lumea. Cu toate acestea, implanturile fesiere sunt efectuate in urmatoarele situatii:

• Daca recent s-a pierdut in greutate, iar fesele si-au pierdut forma naturala;

• Daca se considera ca forma feselor este plata, neatragatoare;

• Pentru combaterea semnelor naturale de imbatranire.

De asemenea, interventia necesita oprirea fumatului si adoptarea unui stil de viata sanatos. Discutia cu medicul estetician poate lamuri daca procedura este potrivita pentru o persoana sau nu.

Costurile

De asemenea, costurile interventiilor sunt extrem de importante. Fiind proceduri cosmetice, nu sunt considerate necesare din punct de vedere medical, iar asigurarea medicala nu le include. Cu toate acestea, multe clinici accepta platile in rate.

Tarifele, in general, variaza de la clinica la clinica si sunt destul de ridicate.

Concluzii

Implanturile fesiere sunt din ce in ce mai populare datorita eficacitatii lor si a ratei generale crescute de siguranta.

Cu toate acestea, inainte ca o persoana sa faca aceasta interventie trebuie sa se gandeasca foarte vine la costuri, riscuri, efecte dorite, dar si la perioada de recuperare.

Medicul estetician este persoana care poate oferi toate aceste detalii si poate sfatui o persoana daca sa faca sau nu interventia de remodelare a feselor.


Citeste si despre:

Interventiile chirurgicale la nivelul sinusurilor - recomandari pentru pacienti Tratamentul infertilitatii masculine Medicamente eliberate si fara prescriptie medicala 10 bauturi benefice pentru inima si potrivite pentru sezonul rece Moduri istete prin care sa faceti preparatele de Paste mai sanatoase Cum afecteaza alcoolul sanatatea ficatului si ce masuri preventive sunt recomandate Grupele de sange si transfuzia sanguina Ce ar trebui sa stiti inainte de a va face un tatuaj 10 operatii estetice despre care nu stiati ca exista Esti un bun candidat pentru chirurgia plastica? Chirurgia plastica intre mit si adevar