Nou test pentru depistarea infarctului miocardic

Actualizat: 16 Iulie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

test,infarct,miocardicUn studiu aflat in desfasurare investigheaza o noua analiza de sange care poate sa ajute la diagnosticare infarctului miocardic. Durerea toracica acuta este una dintre cele mai comune motive pentru care se prezinta pacientii la camera de garda. Multe dintre acestea se dovedesc in final ca se datoreaza altor cauze in afara de infarctul miocardic, insa analizele actuale sunt de obicei incapabile sa stabileasca rapid daca este sau nu infarct miocardic iar pacientul trebuie sa fie internat inainte ca diagnosticul sa fie confirmat.
Studiul de fata incearca sa stabileasca daca un dispozitiv denumit “ point-of-care cardiac marker panel ” (o masina care poate fi folosita de medic sau asistenta la patul pacientului) poate confirma mai rapid si cu acuratete mare daca este infarct miocardic.
In prezent sunt dovezi care sugereaza ca prin masurarea a trei markeri sanguini diferiti, la interval de 90 de minute distanta, cu ajutorul acestui aparat se poate confirma sau infirma infarctul miocardic la pacientii cu risc scazut. Studiul va compara doua loturi de pacienti; unul care va beneficia de analize sanguine efectuate cu ajutorul dispozitivului “point-of-care cardiac marker panel” si altul care va face doar testele standard disponibile in prezent.
Cercetatorii vor analiza ratele de internare la ambele grupuri pentru a afla daca noile teste ajuta la diagnosticarea mai precisa a infarctului miocardic si reduc numarul internarilor care nu sunt necesare.


Citeste si despre:

Complicatiile cronice ale diabetului insulino-dependent Programul de reabilitare cardiaca Cardiomiopatia hipertrofica Analize imunologice (sifilis, reumatism, febra tifoida, bruceloza, boli virale) Cocaina Analize biochimice ale sangelui – modificari ale transaminazelor hepatice Durerea cronica Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Progeria sau sindromul Hutchinson-Gilford Sanatatea femeii - vulnerabilitati Pierderea unei sarcini si moartea neonatala Hipertensiunea - Valori crescute ale presiunii arteriale Supravegherea si controlul infectiilor nosocomiale in unitatile sanitare Menopauza si substitutia hormonala Astmul bronsic la adolescenti si adulti