Sute de mesaje de sustinere pentru pacientii diagnosticati cu cancer

Actualizat: 01 Octombrie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Peste 400 de mesaje scrise si doua panouri care au devenit neincapatoare pentru mesajele bucurestenilor care au trecut prin parcul Herastrau in perioada 25-27 septembrie. Initiativa Roche Romania de a monta un panou pe care sa fie adunate mesaje de sustinere pentru bolnavii de cancer a fost primita cu multa caldura de bucuresteni, in parcul Herastrau.

In doar 4 ore de la montarea primului panou, acesta a fost umplut cu mesajele trecatorilor si a trebuit inlocuit a doua zi cu un al doilea, pentru a putea cuprinde toate mesajele de suport adresate bolnavilor de cancer.

Timp de trei zile, mai bine de 3000 de romani s-au oprit pentru a pune intrebari despre campania „Cancerul nu inseamna condamnare la moarte” si pentru a scrie mesaje de incurajare adresate persoanelor diagnosticate cu cancer. Gandurile trecatorilor vor fi colectate si transmise pacientilor prin intermediul site-ului campaniei- www.invingemcancerul.ro.
De asemenea, cele doua panouri vor fi daruite institutelor oncologice din Bucuresti si Cluj-Napoca, pentru ca mesajele romanilor sa ajunga la bolnavi.

Aceasta initiativa vizeaza implementare unei modalitati de comunicare directa intre bolnavii de cancer si cei care sustin ca inteleg importanta pe care optimismul o apare in lupta cu aceasta afectiune cruda.

panou, cancerul nu inseamna condamnare la moarte„Am hotarat amplasarea acestui panou in parcul Herastrau pornind de la un adevar: de cele mai multe ori, ne este imposibil sa gasim cuvintele potrivite, atunci cand cineva apropiat este depistat cu aceasta boala. Este practic panoul la care invitam sa ni se alature toate persoanele care au suferit de aceasta boala, care au cunoscut pe cineva afectat de cancer sau care pur si simplu sustin aceasta cauza. Este un panou al optimismului!”, a declarat Dan Zamonea, director general Roche Romania.

La nivel international, exista mai bine de 12 milioane de persoane diagnosticate cu cancer si mai bine de 7.6 milioane de persoane mor anual din cauza acestei maladii (date furnizate de International Agency for Cancer pentru anul 2008). Conform studiului EUROCARE-4, numarul de persoane considerate vindecate de cancer a crescut in mod constant. Astfel, numarul persoanelor vindecate de cancer pulmonar a crescut de la 6% la 8%, in cazul cancerului de stomac de la 15% la 18%, respectiv de la 42% la 49% pentru cancerul colorectal.

Campania „Cancerul nu inseamna condamnare la moarte”, lansata in luna iunie a acestui an, isi propune sa schimbe atitudinea oamenilor despre cancer, convingand pacientii ca exista speranta oferita de solutii inovatoare de tratament, disponibile si in Romania, si incurajandu-i pe acestia sa initieze un dialog constructiv cu medicii lor in legatura cu cel mai potrivit tratament pentru tipul de boala cu care au fost diagnosticati.


Citeste si despre:

Recomandari dietetice pentru pacientii cu hipertensiune arteriala Secrete culinare pentru pacientii cu poliartrita reumatoida Sfaturi de nutritie pentru pacientii care sufera de cancer Tumorile cerebrale la adulti: tratament - informatii pentru pacient Tratamentul tumorilor carcinoide gastrointestinale: Informatii pentru pacient Interventiile chirurgicale la nivelul sinusurilor - recomandari pentru pacienti Importanta analizelor pentru o diagnosticare corecta De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Exercitii pentru pacientii cu fibromialgie Psoriazis: informatii esentiale pe care trebuie sa le cunoasca un pacient diagnosticat cu psoriazis Optiuni terapeutice pentru cancerul de prostata Factorii care influenteaza aparitia cancerului de piele Sindromul paraneoplazic Sustinerea psihologica in oncologie Trender si Ivatherm lanseaza campania 'Cate lucruri imparti cu femeile din viata ta?'