Cauza decesului lui Patrick Swayze: cancerul pancreatic

Actualizat: 17 Septembrie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Indragitul actor si dansator, Patrick Swayze, a trecut in nefiinta marti noapte din cauza unui cancer de pancreas aflat in stadiul 4. Actorul a fost diagnosticat cu aceasta maladie in ianuarie 2008, insa in momentul in care acest lucru a fost facut public, mai exact in martie 2008, boala se extinsese si la ficat.

Primele simptome au aparut la sfarsitul anului trecut, cand Swayze turna un episod pilot pentru serialul "The Beast", in care juca rolul unui agent FBI. Initial medicii nu i-au dat mai mult de 5 saptamani de trait, insa Swayze a tinut piept bolii timp de 20 luni, dupa care a parasit aceasta lume. In aceasta perioada, din cauza maladiei si a tratamentului intens prin chimioterapie, actorul a slabit foarte mult si a fost supus unei diete pe baza de lichide.

Cancerul pancreatic nu este intre primele 10 cele mai frecvente afectiuni in lume, insa tocmai aceasta afectiune rara l-a invins pe marele actor de Hoolywood.
Aceasta afectiune are tendinta de a se dezvolta si extinde fara a da semne, motiv pentru care il face al patrulea ca mortalitate dintre toate tipurile de cancer. Cancerul pancreatic afecteaza in mod egal atat femeile cat si barbatii, dupa varsta de 45 de ani.

Patrick Swayze va ramane etern in amintirea publicului prin rolul chipesului profesor de dans din filmul Dirty Dancing. In 1990, alaturi de Demi Moore si Whoopi Goldberg, Patrick Swayze aparea intr-un nou rol memorabil in filmul "Ghost". Actorul a fost nominalizat de trei ori la premiile Globul de Aur, pentru rolurile din filmele "Dirty Dancing" (1987), "Ghost" (1990) si "Reginele balului/To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar" (1995), si are o stea pe Walk of Fame la Hollywood.


Citeste si despre:

Cancerul pancreatic Legatura dintre diabetul de tip 3 si cancerul pancreatic Cauze ascunse si surprinzatoare ale cancerului Cancerul pancreatic, cea mai agresiva forma de cancer Detectia mutatiilor cancerigene si evolutia cancerului Factori de risc si de protectie in cancerul de prostata Cancerul colorectal, polipoza adenomatoasa familiala si testarea genetica De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Cancerul pulmonar poate fi vindecat, daca il depistezi la timp Tratamentul oncologic in cancerul de prostata Autopsia 8 afectiuni provocate de lipsa igienei orale Melanomul poate fi prevenit? Sindromul Marfan Ce este cancerul gastrointestinal?