Cancerul de prostata ar putea fi provocat de o boala cu transmitere sexuala

Actualizat: 22 Mai 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cercetatorii americani de la Universitatea California au descoperit, in urma unui studiu efectuat recent, ca tumorile canceroase aparute la nivelul prostatei ar putea fi declansate de o banala infectie cu transmitere sexuala.

Cancerul de prostata, cea mai frecventa forma de cancer la barbati, ar putea fi provocat de tricomonaza, o boala cu transmitere sexuala extrem de frecventa, care afecteaza in jur de 275 de milioane de barbati din toata lumea.

Descoperirea a fost facuta de savantii americani, care au depistat o legatura intre acest tip de cancer si tricomonaza, in urma testarii in laborator a mai multor tumori.

In urma unui studiu din 2009, derulat la Scoala de Sanatate Publica de la Harvard, s-a descoperit ca un sfert dintre barbatii bolnavi de cancer de prostata prezinta urme ale acestei boli cu transmitere sexuala.

Oamenii de stiinta sustin ca tricomonaza produce o proteina ce influenteaza dezvoltarea tumorilor la nivelul prostatei.

Cercetarea americanilor este inca in stadiu incipient, insa reprezinta un pas important spre depistarea cauzelor care duc la producerea cancerului de prostata.


Citeste si despre:

Boli cu transmitere sexuala (sifilisul, gonoreea, chlamydia, scabia, SIDA) Impotenta si recuperarea dupa o interventie chirurgicala a prostatei Ce dezvaluie viata sexuala a unui barbat despre starea sa de sanatate Factori de risc in dezvoltarea cancerului Sexul si imbatranirea Cauzele infertilitatii masculine Corpul tau: tot ce nu stii despre el! Cum afecteaza alcoolul sanatatea ficatului si ce masuri preventive sunt recomandate Imunitatea copiilor, provocarea parintilor. Cum facem fata acestei provocari? Afectiuni rectale Cum sa imbatranim sanatos Piuria Cancerul pulmonar, ucigasul nr. 1 Ereditatea si cancerul Bolile de prostata: tumori canceroase sau necanceroase? Cancerul osos