Fereste-te de diaree si indigestii in vacante

Actualizat: 19 Iunie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Diareea este cea mai frecventa problema medicala care afecteaza copii in perioada vacantelor. Copiii prezinta un risc deosebit de mare de a suferi de diaree, statisticile confirmand ca in timpul unui sejur de doua saptamani, cei mici se pot astepta sa aiba cel putin un episod de diaree acuta.

Diareea calatorului se manifesta prin „trei sau mai multe scaune moi pe zi”, cu cel putin un simptom inrudit, cum ar fi crampe sau dureri abdominale. Episoadele de diaree ale calatorilor incep de obicei brusc, fie in timpul calatoriei, fie curand dupa intoarcerea acasa.

Desi diareea calatorilor poate fi cauzata atat de agenti patogeni alimentari, cat si de apa, cele mai multe cazuri au la baza alimente contaminate cu bacterii enterotoxigenice. Factorii care pot fi asociati cu o probabilitate mai mare de a dobandi diareea calatorului includ obiceiuri alimentare riscante, igiena precara, hipoclorhidrie gastrica (aciditatea prea mica la nivelul stomacului) si lipsa imunitatii intestinale caracteristica copiilor.

Cea mai frecventa cauza a diareei calatorilor, Enterherxigenic Escherichia coli (ETEC), este cel mai adesea asociata cu transmiterea pe cale alimentara. De la fertilizarea culturilor cu materii fecale, depozitarea si transportul inadecvat al alimentelor si pana la refrigerarea nesigura, alimentele prezinta un risc ridicat de fi contaminate. Chiar si alimentele gatite corespunzator, lasate sa stea cateva ore la temperatura camerei pot prezenta un mediu excelent de cultura bacteriana.

Produsele alimentare cu risc ridicat includ: carnea slab gatita, pestele, produse lactate nepasteurizate, alimente cumparate de la vanzatorii din strada (street food), cremele, salatele de cartofi, sosurile, maioneza, fructele de mare, fructele si legumele de sezon care nu sunt foarte bine spalate.

Bolile diareice cauzate de apa contaminata rezulta de obicei din ingestia de virusuri si paraziti aflati in apa nefiltrata de fantana sau izvor. De asemenea, cuburile de gheata care sunt adaugate frecvent in bauturile carbogazoase sunt adesea obtinute din apa de la robinet contaminata.

Agentii patogeni cu perioade de incubatie de cateva zile, provoaca peste 80% din cazurile de diaree ale calatorilor: E coli, in principal tulpini enterotoxigenice (ETEC), Campylobacter jejuni, specii de Salmonella si speciile Shigella.

Diareea are cauze diferite, inclusiv infectii bacteriene sau virale, anumite medicamente si expunerea la diferite microorganisme.
Cercetarile au aratat ca multe tipuri de diaree raspund bine la suplimentele cu probiotice, iar tratamentul preventiv a redus semnificativ aparitia diareei calatorului. Bifidobacterium lactis si Lactobacillus casei au cele mai multe cercetari care sustin utilizarea lor pentru aceasta afectiune.

Probioticele exista in mod natural in intestinal nostru, unde mentin imunitatea organismului si protejeaza corpul de infectii si agenti patogeni. Atunci cand compozitia bacteriilor intestinale se dezechilibreaza si populatia normala de probiotice este perturbata, aceasta poate avea efecte negative asupra sanatatii, cum ar fi un risc crescut de afectiuni precum sindromul intestinului iritabil (IBS) si simptome digestive precum diaree. Suplimentarea cu probiotice ajuta la prevenirea anumitor tipuri de diaree si ajuta la tratarea acesteia prin corectarea dezechilibrului bacteriilor intestinale benefice, atat la copii, cat si la adulti.

Probioticele combat bacteriile patogene prin concurenta pentru nutrienti, stimuland sistemul imunitar si schimband mediul intestinal pentru a-l face mai putin favorabil activitatii patogene.

Strategiile de prevenire a diareei calatorilor includ: educatia cu privire la ingerarea de alimente si bauturi sigure; igiena personala si alimentara, purificarea apei; chimioprofilaxia cu medicamente sau antibiotice.

De asemenea, atunci cand plecati in calatorie, nu uitati sa aveti kit-ul Pachet echilibru intestinal de la Cosmo Pharm pentru a preveni si trata dezechilibrul florei intestinale si dereglarile sistemului digestiv cauzate de o alimentatie precara sau contaminata.

MEGA BIOTIC – CEL MAI VERSATIL PROBIOTIC – Cea mai variata gama de probiotice intr-o singura capsula – Regleaza tranzitul intestinal, are eficienta dubla dovedita, atat in cazul diareei, cat si in cazul constipatiei, si cea mai larga adresabilitate: pentru intestinul gros (Bifidobacterium) si pentru intestinul subtire, (Lactobacillus).

MEGA BIOTIC are eliberare prelungita si rezistenta la aciditatea gastrica, asigurand supravietuirea probioticelor pana in intestine. MEGA BIOTIC garanteaza 20 miliarde UFC si cel mai mare numar de tulpini probiotice - 15 tulpini lactice benefice care maresc spectrul afectiunilor care pot fi combatute + zinc, pentru intarirea imunitatii.

MEGABIOTIC:
•se asociaza antibioticelor;
•reduce bacteriile daunatoare si reface flora intestinala protectoare;
•este util in disbioze (balonare, flatulenta);
•stimuleaza digestia si regleaza tranzitul intestinal (diaree / constipatie);
•indigestie, colon iritabil;
•intolerante alimentare (gluten, lactoza);
•intareste functia imunitara;
•are efect antiviral, antifungic, antiparazitar; combate infectiile (precum cele cauzate de H. Pylori, infectii vaginale, urinare, cutanate, pulmonare);
Se poate administra incepand cu varsta de 3 ani.

DIARILIUM – este un sirop delicios pentru copii, cu gust natural de capsuni, din extracte standardizate din fructe de Porumbar, parti aeriene de Cinci-Degete, fructe de Anason, fructe de Fenicul-dulce, extract de Rozmarin si Frunze de Roinita.

Cele 6 plante special selectionate sunt ideale pentru: combaterea rapida a diareei, reglarea tranzitului intestinal, calmarea disconfortului, reducerea flatulentei, a spasmelor abdominale si pierderea de lichide.

DIARILIUM are efect antibacterian, antiparazitar si antiviral.

Atentie! Adresati-va imediat medicului in cazul in care copilul:
•are scaune moi de mai mult de trei zile
•are dureri de burta si crampe
•inapetenta, greata, varsaturi
•are febra de peste 40 grade C
•este deshidratat
•are scaune cu sange
•poate avea eruptii cutanate

Cosmo Pharm iti aduce Sanatate din Natura!

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Diareea la copiii mai mici de 11 ani Diareea calatorului Diareea la copii - sfaturi dietetice Diareea Diareea cronica Ce sa mancati cand suferiti de diaree Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Alimente care pot provoca diaree sau indigestie Diaree – semne si alimentatie corespunzatoare Ce afectiuni poate ascunde diareea persistenta? Ce trebuie sa contina trusa de prim ajutor pentru vacanta Trusa de prim ajutor Pleci in vacanta? Iata ce produse nu trebuie sa-ti lipseasca din bagaj
Cere sfatul medicului ×