S-a inventat membrana artificiala care impiedica moartea inimii si previne infarctul

Actualizat: 17 Martie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cercetatorii americani au inventat o membrana artificiala elastica si subtire, realizata cu ajutorul imprimantei 3D, care ar putea mentine inima in functiune la nesfarsit, prevenind astfel infarctul, anunta studiul publicat in revista Nature.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Urbana Champaign, din Illinois, au conceput cu ajutorul imprimantei 3D o membrana artificiala elastica prevazuta cu electrozi care transmit impulsuri electrice si ajuta la mentinerea batailor inimii la nesfarsit.

Cand detecteaza un potential eveniment catastrofal, precum atac de cord sau aritmie, dispozitivul aplica o terapie de inalta performanta. Poate aplica stimuli electrici, din diferite puncte ale dispozitivului, intr-un mod optim, astfel incat sa opreasca aritmia si sa impiedice moartea cardiaca subita., a explicat un inginer biomedical implicat in studiu.

Momentan, membrana artificiala a trecut de testele clinice realizate in laborator, pe iepuri, urmand ca, in viitor, sa fie testata si pe subiecti umani. In 10-15 ani, cercetatorii spera sa fie folosita cu succes in chirurgie pentru prevenirea infarctului si a altor boli de inima.


Citeste si despre:

Protezele valvulare - tehnologia care prelungeste viata inimii 5 factori surprinzatori care iti afecteaza inima Mituri despre fumat care te impiedica sa renunti Care sunt simptomele precoce ale cancerului pulmonar? Inseminarea artificiala intravaginala (IVI) Meningita - cauze, simptome, tratament Cardiomiopatia hipertrofica De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Diferenta dintre alergie si raceala Masurarea carbohidratilor la persoanele cu diabet zaharat insulino-dependent (DZ tip 1) Coroane de portelan - Intrebari frecvente despre puntile dentare Probioticele Rahitismul - deficitul de vitamina D la copii Ocluzia intestinala Sindromul de oboseala cronica