Cum stii ca ai probleme cu inima: simptome care sa iti dea de gandit

Actualizat: 16 Mai 2016
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Problemele cardiace pot fi inselatoare, caci de multe ori nu dau simptome si se instaleaza dintr-o data.

Insa, de mai multe ori, inima ne avertizeaza ca este ceva in neregula.

La femei, de multe ori semnele si simptomele problemelor cardiace nu urmeaza intotdeauna tiparele clasice, de aceea pot fi confundate cu alte boli, potrivit medicului cardiolog Kerry Hildreth, de la Scoala de Medciina a Universitatii din Colorado.

De aceea, trebuie sa isi verifice nivelul de colesterol si tensiunea arteriala, care pot indica prezenta unei afectiuni ale inimii. Iata ce alte semnale mai transmite o inima bolnava:

1. Dureri in piept

Presiunea intensa in piept, resimtita "ca si cand un elefant ar sta asezat pe piept", potrivit medicului Paul Whelton poate indica prezenta unui infarct miocardic, de aceea trebuie sa ceri de urgenta ajutor medical.

O durere difuza, care iradiaza in brat, in sold sau la ceafa poate sa fie, de asemenea, un semn ca suferi de o afectiune a inimii. Durerea aparuta in capul pieptului dupao sesiune de exercitii la sala de sport sau in perioadele de stres este, de asemenea, un semnal de alarma.

2. Respiratie greoaie

In cazul in care activiatile de zi cu zi devin mai obositoare, iar acest simptom nu dispare nici daca dormi bine, atunci este cazul sa iti pui un semn de intrebare. Daca respiri greu cand urci scarile sau cand cari o sacosa, atunci poate insemna ca inima ta nu mai functioneaza cum trebuie.

In cazul in care observi schimbari majore in ritmul de respiratie, mergi la un consult de specialitate. Daca te confrunti cu probleme de respiratie si cand stai instins, acest lucru poate indica o afectiune a valvelor inimii.

3. Simptome asemanatoare gripei

Daca te simti obosit, lipsit de energie, transpiri si ai senzatie de ameteala, primul lucru la care te gandesti este o raceala sau gripa. Insa aceste simptome pot indica si faptul ca inima nu pompeaza suficient sange, spun medicii.

Fiecare dintre noi putem simti astfel de simptome cateodata, insa daca apar frecvent, mai ales dupa un efort fizic, este important sa mergi la medic. Si indigestia, care nu este cauzata de alimentatie inadecvata, poate indica prezenta unei afectiuni coronariene.

Unele cercetari in domeniu au aratat ca multi dintre cei care au suferit un atac de cord au avut indigestie inainte.

4. Ameteala

Daca te simti ametit, acest lucru poate fi semnul unei probleme cu valvele inimii, mai ales daca apar si palpitatiile, acele senzatii care te fac sa crezi ca inima o ia la goana din piept.

Si daca ametesti de fiecare data cand te ridici in picioare, repede, poate fi un semn al unei probleme cu inima, arata un studiu recent efectuat in Statele Unite ale Americii, la Universitatea North Carolina.

5. Oboseala

Oboseala poate fi pusa pe sema multor boli, printre care si afectiunile inimii. Multe femei care au suferit atacuri de cord s-au simtit foarte obosite cu o saptamana inainte ca acesta sa aiba loc. De asemenea, ele s-au plans si de tulburari de somn, potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Arkansas, Statele Unite ale Americii.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Biomedica Servicii Medicale
Tel: 0233231513
Piatra-Neamt, Bulevardul Decebal 4, Piatra Neamț, 610012

Citeste si despre:

Primul ajutor in caz de atac de cord sau infarct miocardic Atacul de cord si bolile cardiace Sfaturi pentru reducerea riscului de atac de cord si accident vascular cerebral Legatura dintre durerea de mana si atacul de cord Simptome resimtite inainte de declansarea unui atac de cord Cum pot barbatii sa evite un atac de cord Atac de panica sau atac de cord? Cum se face corect diferenta In urma preluarii activitatii de cardiologie a Spitalului Monza, Grupul ARES devine MONZA ARES, cea mai extinsa retea privata de servicii integrate de cardiologie din Romania Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Cum reduci riscul unui atac de cord sau al unui atac cerebral? Factorii de risc si masurile de prim-ajutor in cazul atacului de cord Prezinti risc crescut de a suferi un atac de cord? Simptomele atacului de cord Ce trebuie sa stiti despre tipurile de atac de cord? Diferenta dintre atacul de cord si disectia aortica Cum abordam si gestionam atacul de panica? de vorba cu psihoterapeut Lavinia Stoian
Cere sfatul medicului ×