Progres remarcabil in dezvoltarea unui tratament pentru maladia Parkinson

Actualizat: 14 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cercetatorii suedezi au facut un progres remarcabil in descoperirea unui tratament pentru maladia Parkinson, afectiune pentru care nu exista in prezent alternative terapeutice, in afara de controlul simptomelor. Celulele stem pot fi solutia pentru repararea celulelor nervoase afectate de boala.

Maladia Parkinson este provocata de distrugerea celulelor cerebrale responsabile cu productia de dopamina, hormonul care controleaza starile de spirit si miscarile. Oamenii de stiinta de la Universitatea Lund din Suedia au simulat celulele umane producatoare de dopamina, folosindu-le pe cele ale creierului cobailor de laborator si omorandu-le.

Cercetatorii au transformat apoi cateva celule stem embrionare in neuroni care secreta dopamina si le-au transplantat in creierul sobolanilor. Rezultatul experimentului a fost cel scontat: celulele lezate si regenerate cu celule suse au fost reparate prin transplant.

Oamenii de stiinta suedezi sustin ca mai au cateva aspecte de cercetat cu atentie inainte sa deruleze aceleasi teste pe subiecti umani, cu toate ca descoperirea este remarcabila si ofera o speranta imensa pacientilor diagnosticati cu Parkinson. Pana in 2017, specialistii spera sa poata efectua primele teste clinice pe oameni de acest fel.


Citeste si despre:

8 remedii antivirale naturale in lupta cu bolile, tulburarile de memorie si cancerul Incontinenta urinara in boala Parkinson Indicatiile levodopei in tratamentul bolii Parkinson Cum afecteaza boala Parkinson viata pacientilor? Mituri despre Boala Parkinson Boala Parkinson - descriere, simptome, tratament Boala Parkinson nu este doar un tremurat Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Probleme de somn in boala Parkinson Informatii esentiale despre boala Parkinson Parkinson Legatura dintre Parkinson si dementa Abordarea bolii Parkinson Boala membrelor nelinistite Genele care predispun la boala Alzheimer - ce rol au in preventie si tratament
Cere sfatul medicului ×