Doua medicamente folosite in tratarea diabetului ar putea vindeca Alzheimerul

Actualizat: 14 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cercetatorii britanici de la Universitatile din Lancaster si Ulster au facut o descoperire importanta in lupta contra Azheimerului: doua medicamente folosite in gestionarea diabetului ar putea inversa efectele devastatoare ale dementei asupra creierului.

Cele doua medicdamente despre care savantii britanici sustin ca sunt capabile sa ajuta bolnavii de Alzheimer sa-si recapete memoria sunt liraglutide si lixisenatide, substante folosite in prezent pentru tratarea diabetului de tip 2.

Oamenii de stiinta au descoperit efectul benefic al celor medicamente in urma unui experiment realizat pe soareci de laborator care sufereau de o deteriorare severa a creierului.

Dupa ce cobailor li s-au facut injectii zilnice cu cele doua substante, timp de zece saptamani, cercetatorii au inregistrat beneficii uimitoare in lupta contra dementei: nivelurile placii din creier scazusera, iar memoria li se imbunatatise considerabil, fiind capabili sa recunoasca din nou obiecte familiare.

Savantii britanici sustin ca aceste medicamente au potentialul de a se transforma in tratament nou pentru vindecarea Alzheimerului, o maladie actualmente incurabila.


Citeste si despre:

Terapia de substitutie hormonala Incontinenta urinara la barbati Dementa Interactiunea alimentelor cu medicamentele 12 reguli de respectat pentru a evita aparitia diabetului Alzheimer Boala Alzheimer - cauze si factori de risc Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Legatura dintre boala Alzheimer si diabet zaharat Tratarea impotentei fara medicamente Bolile cronice Cura de struguri Memoria si tulburarile de memorie Escara – o complicatie de temut la pacientii cu Alzheimer Efectele tratamentului pentru cancer asupra creierului - Chemo brain