Un nou medicament pentru astm si rinita alergica, disponibil pe piata din 2011

Publicat: 11 Septembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un nou medicament pentru tratarea astmului si a rinitei alergice va fi testat pe oameni si ar putea ajunge pe piata in trei ani, potrivit Centrului de Cercetare a Medicamentelor din Olanda, a anuntat, miercuri, presa britanica.

Noul medicament, numit RPL554, va fi testat clinic pe 60 de persoane care sufera de astm si rinita alergica.

Medicamentul trebuie luat o singura data pe zi pentru a inlatura simptomele si, spun cercetatorii, are mai putine efecte secundare decat tratamentele actuale.

In plus, RPL554 este mai comod pentru bolnavii astm, care, in prezent, trebuie sa ia doua medicamente de mai multe ori pe zi sau sa foloseasca inhalatorul.

Tratamentele actuale pentru astm si rinita alergica sunt reprezentate de beta-agoniste, care deschid caile respiratorii, si de steroizi inhalatori, care actioneaza asupra inflamatiilor ce cauzeaza iritatia. Acestea sunt luate impreuna sau separat, dar au efecte secundare importante, cum ar fi daunele asupra sistemului cardiovascular. Potrivit cercetatorilor, RPL554 va fi singurul medicament care actioneaza in ambele directii si are efecte secundare mai putin agresive.


Citeste si despre:

Rinita alergica - inflamatia alergica a mucoasei nazale Astmul bronsic si alergiile - raspunsuri la intrebari frecvente Rinita non-alergica Cum sa ne protejam de alergiile toamnei? Alergia, mai agresiva ca niciodata Cum sa facem fata alergiilor verii Metode de prevenire ale alergiilor si anafilaxiei Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Astmul bronsic la adolescenti si adulti Astmul bronsic la copii Mituri despre alergii si informatiile stiintifice din spatele acestora Congestia nazala Alergenii din aer Polipii nazali Cauzele aparitiei arsurilor in piept (esofagita)