Zilele protectiei solare: testari gratuite pentru depistarea melanomului

Actualizat: 25 Mai 2011
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Centrul Medical Bioderm impreuna cu Laboratoarele La Roche-Posay organizeaza intre 30 mai si 1 iunie Zilele protectiei solare.

In aceasta perioada, 15 medici dermatologi din clinicile Bioderm din Bucuresti (Str. Mihai Eminescu nr 42, os. Pipera-Tunari nr. 44, Calea Floreasca nr. 111-113) vor efectua gratuit examinari ale alunitelor suspecte in vederea depistarii de cancere cutanate. Totodata, pacientii vor primi sfaturi medicale referitoare la expunerea la soare si fotoprotectie.

Consultatiile se vor acorda pe baza de programare telefonica la numerele 0212117136, 0212674225, 0731018605, 0731018618 incepand cu data de 26 mai. Este demonstrat: cremele de protectie solara previn aparitia melanomului.

Un studiu clinic important desfasurat in Australia timp de 15 ani pe un esantion de peste 1600 de adulti a demonstrat pentru prima data ca folosirea cu regularitate a cremelor de protectie solara reduce riscul aparitiei melanomului. Studiul, realizat de Dr. Adele Green si publicat in Journal of Oncology, demonstreaza reducerea aparitiei melanomului, chiar si a celor mai severe forme, la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protectie solara.

La Roche-Posay este de multi ani alaturi de medicii dermatologi in prevenirea cancerului de piele. Folosite cu regularitate, produsele de protectie solara ANTHELIOS de la La Roche-Posay protejeaza eficient pielea in timpul expunerii la soare.
Daca aveti o alunita suspecta (asimetrica, culoare neomogena, diametru mai mare de 6 mm, care isi schimba aspectul in timp) consultati de urgenta un medic dermatolog”, ne sfatuieste Dr. Victor Georgescu, medic dermatolog Centrul Medical Bioderm.

Centrul Medical Bioderm ofera servicii calitate in domeniul dermatologiei de 20 de ani. Bioderm a introdus in Romania dermatoscopia prin epiluminescenta si este clinica cu cea mai mare experienta in acest domeniu.

Despre Melanom
Melanomul este un tip de cancer de piele si are legatura directa cu expunerea la soare; el este o tumoare care se dezvolta din celulele care intervin in colorarea pielii, celulele pigmentare. Pentru ca prezinta un risc ridicat de metastazare, melanomul este cel mai periculos cancer de piele.
Varsta medie pentru aparitia unui melanom este de 45-50 de ani, acesta fiind mai des intalnit la femei decat la barbati. Zonele in care melanomul se manifesta cel mai frecvent sunt gambele la femei si toracele posterior la barbati.

Oricine poate sa dezvolte un melanom cutanat, dar riscul este mai mare daca se indeplineste una dintre conditiile:
- tegument sensibil la soare: piele, ochi si par deschise la culoare;
- factori genetici: prezenta a numeroase alunite (peste 100); antecedente personale sau in familie de tumori cutanate;
- arsuri solare grave si repetate, in special inaintea varstei de 15 ani;
- obiceiul bronzarii artificiale, la solar.


Citeste si despre:

Noile recomandari pentru utilizarea cremelor de protectie solara. Ce nu am stiut pana acum Cum alegi crema de protectie solara potrivita Mituri despre protectia solara: ce spun dermatologii Impactul radiatiilor ultraviolete. Cum alegem si folosim corect cremele de protectie solara Crema de protectie solara - cum o alegem pe cea potrivita Teste pentru depistarea problemelor erectile Analize de sange pentru depistarea cancerului Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Sfaturi pentru alegerea celei mai potrivite creme de protectie solara Pericolele utilizarii cremelor de protectie solara Investigatii pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuala Testele cutanate pentru depistarea alergiilor Vitaminele care sporesc fertilitatea Simptome resimtite inainte de declansarea unui atac de cord Organizarea si functionarea Centrului National de Sanatate Mintala