Recomandari alimentare pentru fertilitate

Actualizat: 17 Decembrie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Daca va aflati printre femeile care doresc sa conceapa si doriti ca acest lucru sa se intample cat mai repede cu putinta, trebuie sa stiti ca un stil de viata sanatos si mai ales o dieta adecvata, sunt esentiale pentru o fertilitate ridicata.

Un corp sanatos este un corp fertil, iar sanatatea copilului dumneavoastra. este in mare parte decisa inainte ca micutul sa fie conceput.

Nu este nevoie sa va privati de anumite alimente cand sunteti pe cale sa ramaneti gravida. Exista numeroase produse alimentare care nu numai ca va pot satisface poftele alimentare, dar imbunatasesc si fertilitatea.

Lactate

Lactatele sunt extrem de importante pentru femeile care vor sa ramana insarciante. Lactatele au calciu, care este foarte bun pentru oase si sanatatea reproducerii. Puteti adauga in dieta zilnica o portie de lactate nedegresate (de exemplu, o cana de lapte natural fiert). Consumul de lactate va pot ajuta sa depasiti problemele de ovulatie si sa ramaneti gravide.

Este indicat sa consumati un total de 1000 mg de calciu pe zi, prin adaugarea in meniul zilnic de gustari, precum branza sau iaurt cu continut scazut de grasime. Femeile care prezinta intoleranta la lactoza pot atinge cantitatea optima recomandata de calciu prin consumul de legume cu frunze verzi, tofu si sucuri fortificate.

Carne slaba de curcan, pui si vita

O alta modalitate buna pentru a creste fertilitatea este cresterea aportului de fier din organism. Puteti face acest lucru prin consumul de carne macra, fara grasime, de curcan, pui sau vita. Studiile arata ca femeile care au un nivel adecvat de fier in organism tind sa fie mai fertile decat cele care sufera de deficit de fier.

Adaugati aproximativ 2 portii de carne macra la mesele zilnice. Completati necesarul zilnic de proteine prin consumul de proteine vegetale din fasole, tofu sau quinoa. Pentru a avea un nivel optim de fier in organism, luati in considerare utilizarea de suplimente naturale care contin fier.

Fructe si legume proaspete

In general, alimentele proaspete de orice gen sunt bune pentru stimularea fertilitatii. In acest scop puteti utiliza mai ales fructele si legumele, care sunt bogate in antioxidanti ce promoveaza o starea generala buna de sanatate - deci si sanatatea sistemului de reproducere.

De asemenea, multe fructe si legume sunt pline de acid folic, un nutrient important pentru orice femeie care doreste sa ramana insarcinata. Acidul folic trebuie utilizat de femeile care doresc sa conceapa si de cele care sunt deja gravide, intrucat previne aparitia defectelor congenitale. Acesta promoveaza dezvoltarea sistemului nervos al copilului si previne deficienta neurala la fetusi dupa concepere. Pentru barbati, acidul folic este extrem de important pentru productia de sperma sanatoasa.

Portocala, kiwi, grapefruit si alte citrice au un continut ridicat de vitamina C. Aceasta vitamina imbunatateste motilitatea spermei si previne agregarea acesteia. La femei, vitamina C imbunatateste ovulatia si eliberarea de ovule din ovare.

Ananasul este cea mai buna sursa cunoscuta de mangan si este un mineral foarte important pentru buna functionare a sistemului de reproducere. Manganul activeaza enzimele din organism care declanseaza productia de diferiti hormoni de reproducere. De asemenea, ananasul contine si cantitati mari de enzime ce ajuta digestia.


Citeste si despre:

Metode pentru imbunatatirea fertilitatii Avantajele si dezavantajele alimentatiei exclusiv la san Alimente usoare de vara Tratamentul infertilitatii masculine Alimentatia sanatoasa Sarcina dupa varsta de 35 de ani Probleme (intime) de sanatate de la 20 la 50 de ani Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 4 Ingrediente Benefice pentru Pregatirea unui Corp de Vara Menopauza Dereglarile hormonale: simptome si afectiuni Necesarul nutritional in functie de varsta Durerile si crampele abdominale Cele mai frecvente 'povesti' pe care femeile le spun doctorilor Vitaminele esentiale femeilor, indiferent de varsta Pozitii sexuale din Kamasutra pentru fertilitate
Cere sfatul medicului ×