Carnea rosie si lactatele - la fel de daunatoare sanatatii precum fumatul

Actualizat: 14 Martie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Consumul crescut de carne rosie si alimente provenite de la animale este la fel de daunator precum fumatul, anunta un studiu recent realizat de americani. Riscul de cancer declansat pe fondul unei diete bogate in proteine animale este la fel de mare ca la o persoana care fumeaza 20 de tigari pe zi.

Cercetatorii americani de la Universitatea California de Sud au demonstrat ca o dieta bazata pe cantitati crescute de proteine provenite din alimente de origine animala (mai putin peste) - produse din carne, lactate - cresc de 4 ori riscul de mortalitate din cauza cancerului la persoanele de varsta mijlocie, comparativ cu cele care consuma o dieta redusa in astfel de proteine.

Rata de mortalitate este asemanatoare cu a unei persoane care fumeaza un pachet de tigari pe zi, avertizeaza specialistii.

Unele proteine sunt mai bune decat altele, asa cum sunt cele care provin din plante, insa cele provenite din surse animaliere - carne rosie, lapte, branza - sunt mai nesanatoase si au un impact negativ asupra sanatatii corpului, a declarat medicul VaIter Longo.

Descoperirea trage un semnal de alarma in special in cazul celor care opteaza pentru diete de slabit bogate in proteine din carne - Atkins sau Paleo - avertizand ca se expun unui risc foarte mare.


Citeste si despre:

Carnea rosie si efectele sale asupra sanatatii Consumul de carne rosie este nociv pentru sanatate? Este aerul conditionat daunator sanatatii? Argumente pro si contra Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem Lucruri pe care nu le stiai despre rosii si beneficiile acestora Riscurile ascunse ale consumului de carne de porc Curcan vs. pui: beneficii nutritionale Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Alimente bogate in fier Dr. Mihai Andrei, medic primar gastroenterolog ne raspunde la cateva intrebari despre cancerul colorectal Cat de sanatoasa este cafeaua cu lapte? Ce este incompatibilitatea de Rh? Dioxinele, un real pericol pentru sanatate Ne imbolnavesc sucurile de fructe? Afla care sunt cele mai sanatoase variante Leucemia mielomonocitara juvenila: o boala rara cu impact semnificativ asupra sanatatii copiilor