Barbatii cu nivel ridicat de calciu in sange prezinta un risc mare de cancer la prostata

Publicat: 04 Septembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Barbatii care au prea mult calciu in sange prezinta un risc crescut de cancer la prostata, potrivit ultimelor cercetari efectuate la Facultatea de Medicina Wake Forest din cadrul Universitatii Wisconsin (SUA).

Potrivit rezultatelor obtinute de cercetatorii americani, barbatii cu o concentratie mare de calciu in sange au un risc de trei ori mai mare de a face cancer la prostata.

Studiile de laborator au aratat ca celulele de cancer la prostata sunt stimulate de calciu, care le face sa creasca rapid.

Pe de alta parte, cercetarile au mai aratat ca, deocamdata, nu s-a descoperit o legatura determinanta intre calciul prezent in alimentele consumate si nivelul de calciul din sange, astfel ca barbatii nu trebuie sa isi schimbe dieta pentru a reduce nivelul de calciu din sange.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii au comparat nivelul de calciu in sange la 2.800 de subiecti, care au participat la un sondaj national de examinare a sanatatii si nutritiei, cu cel al altor 85 de subiecti, diagnosticati cu cancer de prostata.


Citeste si despre:

Factori de risc si de protectie in cancerul de prostata De ce apare sange in urina? Cancerul de prostata Cancerul de prostata - cea mai frecventa forma de cancer in randul barbatilor Rolul dietei in prevenirea cancerului de prostata Alimentele contra cancerului de prostata Cum iti protejeaza pigmentul macular ochii in fiecare zi Tu esti atent la retractiile gingivale? Alergia la fructe de mare, risc de soc anafilactic! Prostata marita sau adenomul de prostata Cancerul de prostata: screening si determinarea PSA Simptomele precoce ale cancerului de prostata Pericolele aportului prea mare de calciu Bolile de prostata: tumori canceroase sau necanceroase? 6 informatii noi si esentiale despre calciu