Viata bate filmul! Urmareste „Nephro”, un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati

Actualizat: 16 Octombrie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Fresenius Nephrocare Romania, lider national in servicii de dializa, a lansat o campanie neconventionala menita sa sensibilizeze publicul larg cu privire la realitatea pacientilor care traiesc cu Boala Cronica de Rinichi in stadii avansate.

Campania aduce in prim-plan un scurtmetraj emotionant, intitulat „Nephro”, care depaseste limitele unei simple prezentari medicale si invita spectatorii sa patrunda in profunzimile emotionale ale pacientilor care isi traiesc vietile prin prisma dializei.

O abordare inovativa si emotionala

„Nephro” este mai mult decat o prezentare a solutiilor medicale disponibile pentru pacientii cu Boala Cronica de Rinichi in stadii avansate.

Filmul ofera o abordare emotionala si intima asupra luptei pe care acesti pacienti o duc zilnic. Prin intermediul povestirii vizuale, Fresenius Nephrocare a reusit sa creeze o conexiune umana intre spectatori si pacientii dializati, subliniind aspectele emotionale adesea trecute cu vederea in comunicarea medicala traditionala.

O poveste despre oameni si legaturi care vindeca

Inspirat din realitate, filmul urmareste povestea Ancai, o tanara de 26 de ani care face dializa. Prinsa intr-o situatie de viata care ii va schimba traiectoria, Anca descopera sprijinul nesperat pe care il gaseste in domnul Ionescu, un alt pacient care isi petrece aceeasi perioada de tratament in acelasi salon.

Timpul petrecut impreuna – patru ore, de trei ori pe saptamana – aduce la suprafata nu doar provocarile fizice, ci si profunde legaturi umane care sprijina procesul de vindecare emotionala.

Filmul „Nephro” scoate in evidenta faptul ca aceste relatii dintre pacienti, ca si in realitate, devin fundamentale pentru starea lor de bine.

Legaturile de prietenie care se formeaza ofera sprijin psihologic si un sentiment de apartenenta, ajutand pacientii sa infrunte mai usor dificultatile bolii.

Dializa – un tratament necesar pentru supravietuire

Boala cronica de rinichi este o afectiune progresiva in care functia renala este afectata, iar in stadii avansate, pentru a supravietui, pacientii au nevoie de dializa sau transplant. Tratamentul de dializa presupune efectuarea in centrul de dializa, a 3 sedinte pe saptamana, de cate 4 ore.

Viata pacientilor se schimba drastic, iar adaptarea la noua realitate necesita atat forta fizica, cat si emotionala.
Fresenius Nephrocare isi concentreaza eforturile nu doar asupra tratamentului medical, ci si asupra suportului psihologic si emotional necesar pentru ca pacientii sa duca o viata cat mai apropiata de normalitate.

In Romania, Fresenius Nephrocare trateaza aproape 6.000 de pacienti in 36 de centre de dializa, imbunatatind calitatea vietii acestora si pregatindu-i pentru eventuale transplanturi.

Suportul emotional – o parte esentiala a vindecarii

Una dintre temele centrale ale scurtmetrajului „Nephro” este legatura dintre pacienti si modul in care aceste conexiuni devin o parte vitala a procesului de vindecare.

In centrele de dializa Fresenius Nephrocare, pacientii nu formeaza doar o comunitate medicala, ci si o adevarata familie extinsa. Relatiile de prietenie si sprijin emotional care se dezvolta in timpul tratamentului ofera pacientilor un sentiment de siguranta si alinare intr-un moment critic al vietii lor.

Suportul psihologic oferit de personalul specializat din centrele Fresenius Nephrocare este, de asemenea, esential. Psihologii ajuta pacientii sa navigheze prin momentele dificile, contribuind la procesul de vindecare psihologica prin activitati de socializare, discutii si sprijin continuu.

Un apel la cunoastere si empatie

Prin campania „Nephro”, Fresenius Nephrocare isi propune sa provoace publicul sa inteleaga mai bine viata pacientilor cu Boala Cronica de Rinichi in stadii avansate. Este un demers esential nu doar pentru a creste constientizarea acestei afectiuni, dar si pentru a starni empatia si compasiunea fata de cei afectati.

In special in cazul pacientilor tineri, precum Anca, boala apare adesea subit, schimband complet cursul vietii.

Intelegerea bolii si a impactului sau emotional poate ajuta publicul sa ia decizii mai bune in fata unui posibil diagnostic, dar si sa ofere sprijin celor dragi care trec printr-o astfel de experienta.

Concluzie

Campania „Nephro” de la Fresenius Nephrocare Romania transforma o realitate medicala intr-o poveste profund umana, punand accent pe conexiunile emotionale care ajuta pacientii sa faca fata provocarilor bolii. Scurtmetrajul este o invitatie la empatie si la o intelegere mai profunda a vietii pacientilor dializati.

Urmareste scurtmetrajul „Nephro” si descopera povestea pacientilor dializati care, prin forta lor interioara si sprijinul celor din jur, devin adevarati eroi.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Sfaturi pentru sanatatea rinichilor Protocolul national de triaj al pacientilor din structurile pentru primirea urgentelor Ingrijirea copiilor diagnosticati cu diabet zaharat PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 Top 15 alimente pentru persoanele cu insuficienta renala Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate Includerea in tratamentul antiviral pentru hepatitele cronice Contract cadru 2009 Afectiuni renale fara simptome Derivati Barbiturici Cum puteti sa preveniti boala cronica de rinichi