Migdalul (Amygdalus communis)

Arbore care poate atinge peste 10 metri intaltime, cultivat in tara noastra in zonele cu clima blanda, in Oltenia, Banat si Dobrogea.

Florile au culoare de la roz deschis pana la alb. fructele de migdal cresc in ciorchini, au marimea unei piersici, gust dulce sau amar, forma ovala, culoare galben-maronie, iar samburele este acoperit cu o coaja catifelata. migdalele au gust amar sau dulce. Migdalul infloreste in lunile martie sau aprilie.

Migdalul contine mucilagii, gliceride, proteine, colina, enzime, asparagina, vitamina c, tocoferol, riboflavina, acid pantotenic, acid folic, tiamina, minerale (fosfor, potasiu, calciu, magneziu, fier), steroli, aminoacizi,

In scop fitoterapeutic se utilizeaza frunzele, cojile de la semninte. Are efect antiinflamator, cicatrizant, emolient, antiseptic. Migdalele sunt utilizate in gastronomie (patiserie) dar si in industria cosmetica sau a parfumeriei.

Uz intern:

- tuse, ulcer gastric, astm, difterie, constipatie.

Uz extern:

- prurit, seboree, ulceratii bucale, micoze cutanate, arsuri.

Contraindicatii:

- Migdalele amare nu se consuma in stare crude, intrucat determina intoxicatii care pot duce la deces.

Citeste si despre:

Beneficiile uleiului de migdale Beneficiile pentru sanatate ale migdalelor Ovarectomia (chirurgia indepartarii ovarelor) Dieta paleolitica Fructele cu coaja lemnoasa si sanatatea inimii Ce nu stiati despre lapte Prunele - beneficii si retete sanatoase Simptomele precoce ale cancerului ovarian Tratamentul intoxicatiei cu cianuri