Dr. Leipnik Adriana Maria

Medic specialist cardiolog

Cabinet Cardiologie Rocordis

EXPERIENȚA PROFESIONALĂ

04/11/2022 – ÎN CURS
Medic specialist cardiologie

01/01/2016 – 17/12/2022
Medic rezident cardiologie Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara

01/2016 – 2018
Subinvestigator Registrul National de Insuficiență Cardiacă

09/2017 – 09/2017 Sinaia, România
Membru în Secretariatul Congresului Național de Cardiologie Societatea Română de Cardiologie

EDUCAȚIE ȘI FORMARE PROFESIONALĂ

01/10/2009 – 10/07/2015 Timișoara, România
Doctor medic Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara

15/09/2006 – 16/06/2009 Hunedoara, România
Diploma de bacalaureat Colegiul Național ”Iancu de Hunedoara” Hunedoara

2016 – ÎN CURS
Membru al Societatii Romane de Cardiologie

Voluntariat

01/10/2009 – 06/2013 Timisoara
Membru activ - Societatea Studenților la Medicină din Timișoara
Membru activ al Societății Studenților în Medicină din Timișoara, unde am participat la numeroase proiecte:
- Proiectul național "Micii sanitari" (coordontor)
- Proiectele: "Medic pentru o zi", "Donează sânge, fii erou", "Candela pentru viață", "Road Safety",
"Sănătate în pași de dans" (voluntar)
- Congresul Internațional pentru Studenți și Tineri Medici , Medis, 2010 - 2011 (participant)
- Adunările Generale ale Asociațiilor Studențești din Mediciă, membre FASMR (participant)

Articole publicate in site

  • Bolile cardiovasculare Bolile cardiovasculare

    Termenul „boli cardiovasculare” (BCV) este atribuit unei multitudini de boli ce afecteaza inima si vasele de sange, printre acestea numarandu-se cardiopatia ischemica (CI), afectiunile...

  • Durerea de inima – Cardiopatia ischemica: angina pectorala, infarctul miocardic Durerea de inima – Cardiopatia ischemica: angina pectorala, infarctul miocardic

    Angina este modul prin care inima ne spune ca nu are suficient oxigen pentru ceea ce i se cere sa faca. Aceasta se intampla atunci cand arterele coronare (arterele care iriga inima cu sange) sunt...

  • Factorii de risc ai bolii coronariene ischemice Factorii de risc ai bolii coronariene ischemice

    In organism exista trei clase de lipide: fosfolipidele, trigliceridele si steroizii (colesterolul). Lipidele sunt substante grase, care nu pot fi dizolvate in sange, de aceea ele sunt incapsulate...

  • Cardiomiopatia restrictiva Cardiomiopatia restrictiva

    Cardiomiopatia restrictiva este o boala rara in care musculatura inimii devine rigida si nu se mai poate destinde normal in timpul activitatii, astfel ca ventriculii (camerele inferioare ale...

  • Boala Raynaud si fenomenul Raynaud Boala Raynaud si fenomenul Raynaud

    Boala Raynaud se caracterizeaza prin accese paroxistice (debut brusc) de paloare si cianoza (culoare vinetie a tegumentelor) localizate simetric bilateral la nivelul degetelor urmate de eritem...

  • Prolapsul de valva mitrala Prolapsul de valva mitrala

    Prolapsul valvei mitrale este caracterizat de prolapsul uneia sau a ambelor parti ale valvei in atriu (peste 2 mm) pe parcursul mezosistolei. In formele primare, mai frecvente la femeile tinere, se...

  • Insuficienta mitrala – regurgitare mitrala Insuficienta mitrala – regurgitare mitrala

    Afectarea aparatului valvular se caracterizeaza prin alterarea functiei de supapa a uneia sau mai multor valve, ca urmare a unor leziuni anatomice (valvulopatii organice) sau perturbari functionale...

  • Importanta tipului de colesterol in bolile cardiace Importanta tipului de colesterol in bolile cardiace

    Intr-un studiu finlandez realizat pe 1551 subiecti de sex masculin si de varsta medie, au fost evaluate efectele unei diete bogate in grasimi "bune"- acizi grasi omega-3 (acidul linoleic de...

  • Hipotensiunea arteriala Hipotensiunea arteriala

    Hipotensiunea este termenul medical ce desemneaza o valoare scazuta a tensiunii arteriale (mai putin de 90/60). Tensiunea arteriala normala este situata de obicei in jurul valorii de 120/80...

  • Hipercolesterolemia: Principii de baza Hipercolesterolemia: Principii de baza

    Colesterolul este o substanta grasa, ceroasa, produsa la nivelul ficatului, dar care se gaseste si in anumite alimente de origine animala, precum produsele lactate, ouale sau carnea.

Pag 15 din 18

Clinici partenere

Medlife Gral Donna Affidea Romania Angiomedica Centrele ARES