ZMAX, granule cu eliberare prelungita pentru suspensie orala

Prospect

Publicat: 26 Octombrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare
Granule cu eliberare prelungita pentru suspensie orala 2 g pt. 60 ml apa; ct. 1 fl. cu capacitate 100 ml comprimate

Indicatii
Infectii cu microorganisme sensibile la azitromicina: infectii ORL, infectii ale cailor respiratorii superioare si inferioare, infectii ale pielii si tesuturilor moi, infectii cu transmitere sexuala, infectii gastrice si duodenale provocate de helicobacter pylori.

Dozaj si mod de administrare
O singura data pe zi, cu cel putin 1 ora inainte sau cu 2 ore dupa masa. Infectii ale cailor respiratorii superioare si inferioare, ORL, ale pielii si tesuturilor moi (cu exceptia eritemului cronic migrator) doza este de 500 mg, timp de 3 zile. in eritemul cronic migrator: 1 g in prima zi, apoi 500 mg in zilele 2-5. Doza totala este de 3 g. in infectii cu transmitere sexuala doza este de: 1 g in priza unica. in infectii gastrice si duodenale cu Helicobacter pylori: 1 g zilnic.

Contraindicatii
Hipersensibilitate.

Atentionari
Prudenta in IH. Atentie in cazul asocierii cu: antiacide, alcaloizi ergotaminici, digoxina, ciclosporina, teofilina, terfenadina, warfarina, carbamazepina, metilprednisolon, cimetidina si cu medicamentele metabolizate prin sistemul citocromului P 450 (astemizol, triazolam, midazolam si alfentanil). Atentie in cazul utilizarii in timpul sarcinii si al alaptarii. Atentie la soferi si la cei cu activitati de precizie.

Reactii adverse
Reactii gastrointestinale (greata, varsaturi, diaree, dureri epigastrice si flatulenta). Cresteri reversibile ale valorilor serice ale transaminazelor hepatice si bilirubinemiei. Rar, edem angioneurotic si icter colestatic. Semne si simptome reversibile nervos-centrale (cefalee, vertij, parestezii, agitatie, nervozitate). Episoade tranzitorii de neutropenie usoara.

Alte reactii adverse
Artralgii, edeme, urticarie, aritmii, anorexie, constipatie, astenie, nefrita interstitiala, IRA, convulsii, tulburari ale auzului.

Citeste si despre:

Informatii despre sanatatea orala Vaccinarea antipoliomielita (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Tu stii sa te speli corect pe dinti? Reguli esentiale pentru o igiena orala sanatoasa Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Somnifere eliberate cu prescriptie medicala Cancerul oral Sfaturi pentru protejarea dintilor permanenti