ZAHARINA comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Comprimate continand 18 mg zaharina sodica.

Actiune terapeuica
Intensa de cca 300 de ori mai dulce decat sucroza. Se utilizeaza ca indulcitor in bauturi si alimente, fiind stabila cu temperatura. Nu are valoare nutritiva. Se adauga de preferinta dupa fierbere.
Absorbtie si eliminare: se absoarbe cu usurinta din tractul digestiv, fiind excretat aproape in totalitate prin urina in 24-48 de ore.

Indicatii
Diabetici, obezi, situatii in care nu se recomanda ingestia de zaharuri.

Doze si mod de administrare
Dozele acceptate pentru consumul zilnic sunt de cca 2,5 mg/kg corp pana la 5 mg/kg corp. Un comprimat echivaleaza cu 2 bucati de zahar.

Reactii adverse
S-au semnalat rar reactii de hipersensibilizare si fotosensibilizare. Efectul de inducere a tumorilor vezicale la sobolani nu a fost regasit la oameni.

Citeste si despre:

Indulcitorii artificiali: zaharina, aspartamul, sucraloza Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere De ce transpira picioarele si cum scapam de aceasta problema neplacuta si urat mirositoare 10 recomandari pe care sa le iei in considerare dupa operatia bariatrica Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer