XILINA CU ADRENALINA, solutie injectabila

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
CompozitieFiole de 2 ml continand 0,040 g de clorhidrat de lidocaina si 0,00001 g adrenalina.

Actiune terapeutica
Anestezic local. Asocierea cu adrenalina - substanta vasoconstrictoare - intarzie difuziunea, absorbtia sistemica, prelungeste actiunea anestezica locala, scade riscul toxic si reduce sangerarea.

IndicatiiAnestezie de infiltratie, anestezie de conducere in interventii de chirurgie generala, buco-maxilo-dentara; anestezie spinala.

Doze si mod de administrare
Infiltratii locale, uzual 1- 2 fiole. Eventual se poate creste doza, nu mai mult de 4 fiole.

Contraindicatii
Nu se utilizeaza la bolnavii cu alergie la lidocaina, insuficienta cardiaca grava si tireotoxicoza. Nu se utillizeaza in anestezia degetelor, a urechilor, a nasului, a penisului sau a scrotului, deoarece poate produce necroze ischemice. Prudenta sau se evita la bolnavii cu hipertensiune arteriala, ateroscleroza avansata, tulburari grave de conducere intracardiaca, cardiopatie ischemica. Prudenta la copii sau bolnavi cu stare generala alterata.

Reactii adverse
Lidocaina provoaca relativ frecvent somnolenta si ameteli, uneori reactii alergice (se face testul de toleranta inaintea administrarii: 1-2 picaturi instilate in sacul conjunctival, 0,2 ml in administrare i.d. pe fata anterioara a antebratului si se asteapta cateva minute). Supradozarea poate produce hipotensiune, paloare, sudoratie, greata, voma, fasciculatii, convulsii, depresie respiratorie, tulburari de ritm si/sau de conducere. Adrenalina poate cauza anxietate, tremor, palpitatii, tahicardie.

Citeste si despre:

Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Neurodermatita Septoplastia - corectarea chirurgicala a deviatiei de sept Fentanil Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Morfina Totul despre contraceptie – ce metoda ti se potriveste Afla care sunt cele mai sigure metode contraceptive Cum apare o alergie si care sunt optiunile de tratament Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat