VACCIN COMBINAT DIFTERO-TETANIC ADSORBIT (V.C.D.T.), fiole

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

CompozitieO doza vaccinala este de 0,5 ml si contine 25 Lf anatoxina difterica, 10 U.B. anatoxina tetanica si 3,5 mg fosfat de aluminiu. V.C.D.T. se livreaza in fiole de 1 ml care contin 0,5 ml produs

Actiune teraputicaVaccinul combinat diftero-tetanic adsorbit (V.C.D.T.) este un vaccin asociat care contine anatoxinele difterica si tetanica purificate si adsorbite pe fosfat de aluminiu

Indicatiivaccinul combinat diftero-tetanic adsorbit (V.C.D.T.) este indicat pentru prevenirea difteriei si a tetanosului; schema de vaccinare si revaccinare diftero-tetanica este conform instructiunilor M.S.

Doze si mod de administrareSe injecteaza 0,5 ml pe cale strict intramusculara, in regiunea superioara, latero-externa a coapsei (la intalnirea treimii superioare cu treimea mijlocie), la 3 cm in afara liniei mediane. Inocularea subcutanata poate provoca reactii suparatoare. Injectarea produsului se face cu alt ac decat cel care a fost utilizat pentru scoaterea produsului din fiola. Inainte de intrebuintare fiolele trebuie agitate pentru omogenizarea continutului. Nu se utilizeaza fiolele care nu se omogenizeaza.

Contraindicatii
Antecedente importante de anafilaxie sau reactii anafilactoide la vaccinuri sau constituentele vaccinului; boli acute cu evolutie clinica moderata sau severa, cu sau fara febra; boli cronice evolutive.

Masuri de precautie
Piodermite, eczeme; convalescenta bolilor; alte antecedente anafilactice. Medicul curant stabileste contraindicatiile, precautiile si perioada de vaccinare.

Reactii adverse
Rare reactii dureroase locale; stari febrile moderate la 24-48 ore dupa injectie. Aceste fenomene secundare sunt rare si apar in cazul nerespectarii stricte a modului de administrare.

Citeste si despre:

Vaccinuri necesare pentru adulti Lista cu vaccinurile obligatorii si optionale Ce vaccinuri sunt necesare adultilor Vaccinarea DTP (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Trivaccinul antirujeolic, antirubeolic, antioreionic (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Vaccinarea - act de preventie obligatoriu sau recomandat? Programul national de vaccinari obligatorii Legislatia privind vaccinarile Difteria Plagi prin muscatura, impuscare si tetanigene
Cere sfatul medicului ×