UNGUENT CU SULF

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
tratamentul scabiei, al acneei si altor infectii ale pielii (dermatite, intertrigo, impetigo, piodermite, candidoze). Unguentul fiind usor lavabil numai cu apa, este indicat si in stafilocociile regiunilor paroase.

Doze si mod de administrare
In scabie se aplica in strat subtire pe pielea intregului corp, seara, 3 zile consecutiv, dupa care se face baie lenjeria si hainele trebuie dezinfectate prin fierbere sau autoclavare). In acnee si alte infectii se aplica local, 1 - 2 ori/zi.

Compozitie
100 g unguent contine sulf precipitat 8 g si carbonat de calciu 10 g.
100 g unguent contin 10 g sulf si 10 g carbonat de calciu farmaceutic.

Actiune terapeutica
Aplicat extern, sulful este paraziticid, fungicid, slab keratolitic si antiseboreic.

Contraindicatii
Nu se administreaza la sugari mai mici de 3 luni.

Reactii adverse
Utilizarea prelungita poate provoca fenomene de dermatita iritativa.

Citeste si despre:

Alegerea cremei hidratante potrivite pentru ten Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Analize biochimice - analiza proteinelor sanguine (proteine totale, proteinograma, probe hepatice, fibrinogen) Wobenzym - Rolurile esentiale ale enzimelor sau enzimoterapia de sistem 4 vitamine esentiale pentru un par sanatos Uleiul de ficat de cod - un reper pentru sanatatea intregii familii, din 1854 Rolul OMEGA-3 in sanatatea inimii Analize biochimice ale sangelui – modificari ale transaminazelor hepatice Conjunctivita - cauze, simptome, tratament Abcesele cutanate: tipuri, cauze si tratament Ce boli se ascund in spatele respiratiei urat mirositoare Medicamente care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa