ULTRAPROCT, ung.

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Indicatii:
hemoroizi, fisuri anale superficiale, inflamatii rectale.

Contraindicatii:
Ultraproct nu va fi indicat in infectii specifice ale pielii (sifilis, tuberculoza), varicela si reactii ale vaccinului antivaricelic in zona de tratament. in afectiuni micotice este necesara o terapie antimicotica concomitenta. in primele trei luni de sarcina, nu se recomanda nici un fel de tratament local cu produse continand corticoizi.

Reactii adverse:
in cazuri rare pot aparea reactii alergice locale. La o folosire indelungata (peste 4 saptamani), nu se exclud modificari locale ale tegumentului (cum ar fi atrofia tegumentului).

Compozitie:
1 g unguent contine 0,92 mg fluocortolon-21-pivalat, 0,95 mg fluocortolon-21-hexanoat si 5 mg cinchocainhidrochlorid.

Administrare:
Ultraproct se va aplica de preferinta dupa scaun si in urma unei atente toalete locale. Ameliorarea de cele mai multe ori rapida nu trebuie sa determine intreruperea precoce a tratamentului. Pentru a se evita recidivele, chiar si dupa disparitia simptomelor, trebuie continuat tratamentul cel putin 1 saptamana, dar la intervale mai rare, numai 1 data pe zi, fara a se depasi insa o perioada totala a tratamentului de 4 saptamani. Daca nu exista o alta indicatie, se va administra unguentul de doua ori pe zi, iar in prima zi, pentru o mai rapida calmare a simptomelor, pana la 4 ori. Recomandari suplimentare: incercati sa adoptati un mod de viata care sa va permita luarea unor masuri de evitare si calmare a afectiunilor descrise anterior.

Citeste si despre:

Capsunile: surse naturale de antioxidanti Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament 10 alimente si preparate bune de gatit pe gratar