Tarhonul (Artemisia dracunculus)

Prospect

Publicat: 12 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Tarhonul este o planta medicinala iubitoare de lumina, carecreste sub forma de tufa. La noi in tara, tarhonul este o planta de cultura, nucreste spontan. Frunzele sunt lungi, ascutite, aromate si au gustamarui-acrisor. Florile au culoare galbena. fructele sunt achene mici cadimensiune.

In scop fitoterapeutic se utilizeaza partea aeriana aplantei. Tarhonul infloreste in lunile august sau septembrie.

Tarhonul contine uleiuri volatile, substante amare, saruriminerale, vitamine din grupul b, vitamina C.

Planta are actiune stomahica, carminativa, diuretica,expectoranta.

Tarhonul este folosit si in gastronomie pentru aromatizareapreparatelor culinare.

Uz intern:

- inapetenta, anorexie, tulburari dispeptice, edeme, bolidigestive, boli hepatice, reumatism, afectiuni ale rinichilor, bronsita, boli reumatice - sub forma de infuzie,decoct.

Citeste si despre:

Reactii ale pielii cauzate de plante 5 supe care ne ajuta sa slabim Alterarea gustului Riscurile legate de expunerea la agenti biologici in munca Alergenii din aer Colagenul in curele de slabire: cum sustine pielea si articulatiile in timpul pierderii in greutate Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fara excese de sarbatori Viermii si parazitii intestinali 6 retete sanatoase de vara Cum sa va personalizati regimul alimentar zilnic Cum functioneaza si ce este acupunctura? Balonarea: cauze, simptome, tratament