SMECTA, pulbere suspendabila

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
Diareea acuta a copilului (se poate administra din prima zi de viata). diareea acuta si cronica la adult. sindromul colonului iritabil (distensie, dureri abdominale, tulburari de tranzit).

Doze si mod de administrare
Diareea la adult: 3 plicuri/zi.
Diareea la copil:
-1 plic/zi pentru 0-1 an,
-2 plicuri/zi pentru 1-2 ani,
3 plicuri/zi peste 3 ani.
Sindromul colonului iritabil: 3 plicuri/zi, timp de 1 saptamana, dupa care 2 plicuri/zi pana la sfarsitul primei luni de tratament. Curele se reiau la nevoie.
Continutul fiecarui plic se dizolva in 1/2 pahar cu apa sau orice aliment lichid sau semilichid.

Compozitie
Pudra in plicuri pentru suspensie orala continand 3 g diosmectita dioctaedrica/plic, glucoza monohidrat 0,74 g/plic, zaharinat de sodiu 7 mg/plic, vanilina 4 mg/plic

Actiune terapeutica
Smectita, prin structura sa laminara si vascozitatea ridicata, are o putere mare de acoperire a mucoasei intestinale. Creste rezistenta barierei de mucus prin sporirea calitatii si cantitatii mucusului de la suprafata enterocitelor (mucoprotectie activa). Fixeaza gazele digestive. Reduce hipersensibilitatea intestinala, restaureaza integritatea functionala a eritrocitelor. Normalizeaza tranzitul intestinal fara a interfera cu peristaltismul si fara modificarea volumului scaunelor.

Contraindicatii
Nu are.

Masuri de precautie
Tratamentul nu inlocuieste rehidratarea, atunci cand aceasta este necesara (per os./i.v.). Pentru evitarea interferarii cu timpii/concentratiile de absorbtie ale altor substante, orice alta medicatie per os se va administra cu cca 1 ora inaintea prizei de Smecta.

Reactii adverse
Foarte rar, constipatie. Tranzitul normal se va relua dupa reducerea dozei la jumatate.

Citeste si despre:

Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Glutetimida Organizarea sistemului de educatie medicala continua pentru medicii dentisti Consecintele unei supradoze de aspirina Protectia sanatatii si securitatii lucratorilor fata de riscurile datorate expunerii la azbest Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Vara si pericolele sale pentru amigdale Ghimbirul si beneficiile sale pentru sanatate 13 moduri utile si mai putin cunoscute de a folosi bicarbonatul de sodiu Lueta bifida: cauze, complicatii si tratament Legea pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun