SINECOD, comprimate retard

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Comprimate retard continand butamirat citrat 50 mg.

Actiune terapeutica
Butamiratul citric, singurul principiu activ al Sinecod este un supresor central al tusei si nu contine alcaloizi de opiu. In plus, Sinecod reduce rezistenta cailor aeriene, efect evidentiat prin imbunatatirea valorilor spirometrice. Antitusiv cu actiune centrala

Indicatii
Tuse iritativa de diferite etiologii, sedarea pre- si postoperatorie a tusei sau pentru manevre de diagnostic (bronhoscopie).

Doze si mod de administrare
Copii peste 12 ani: 1-2 comprimate/zi; adulti: 2-3 comprimate/zi in prize la 8-12 ore (fara a fi sfaramate).

Contraindicatii
Hipersensibilitate la principiul activ.

Masuri de precautie
Sarcina si alaptare: in studiile pe animale nu s-a observat nici un fel de efect advers fetal. Totusi, se recomanda ca Sinecod sa nu fie folosit in primul trimestru, iar in restul perioadei de sarcina acesta se va administra doar daca este necesar. In absenta datelor despre posibilitatea eliminarii in lapte a substantei active, se recomanda evitarea administrarii Sinecod in perioada de alaptare.

Reactii adverse
Greata, diaree, eritem cutanat, vertij au fost observate intr-o proportie de circa 1% din cazurile tratate cu Sinecod, simptome care dispar dupa reducerea dozei sau intreruperea terapiei.

Citeste si despre:

Dizabilitatea intelectuala sau retardul mintal Betablocante adrenergice Sindromul Piriformis Boala Canavan Sarcina: Ce trebuie cunoscut despre administrarea vitaminelor prenatale Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Sindromul Schwartz–Jampel Sindromul WAGR Metronidazolul si sarcina Fenilcetonuria (PKU) Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere